No vaikka näitä helppoja omena-rahkatorttuja! Tähän aikaan vuodesta perinteisten joulutorttujen tekeminen olisi lähes rikos ja niin talvinen teko saattaisi pelästyttää nurkan takana kurkkivan auringon takaisin eteläistä pallonpuoliskoa lämmittämään. Sitä riskiä en ollut valmis ottamaan, joten halusin tehdä voitaikinalevyistä jotain muuta. Muistin nähneeni joskus aikoinaan Lunni leipoo -blogissa hauskoja luumutorttuja, ja päätin tehdä samaan tyyliin omenaisia torttuja (kaupan luumuvalikoima näytti kovin rupsahtaneelta). Ei nämäkään toki kilju, että KEVÄT, mutta eivät toisaalta peläyttäneet aurinkoakaan piiloon. Tulipahan tilaa ensi kesän marjoille... Niitä odotellessa.
Omena-rahkatortut
3 voitaikinalevyä
1 muna voiteluun
0,5 prk (125 g) rahkaa
1 rkl sokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
1 pieni omena
+ raesokeria
Ota voitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Leikkaa levyt kolmeen palaan ja painele keskelle pieni syvennys. Vatkaa muna kevyesti ja voitele levyt. Sekoita rahka, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja lusikoi taikinanlevyjen keskelle. Leikkaa pienikokoisesta omenasta ohuita siivuja ja asettele rahkan päälle. Ripottele päälle vielä raesokeria ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti