Olen viime aikoina kovasti tykästynyt itse tehtyihin välipalapatukoihin. Koska myslipatukoita ja raakapatukoita on jo tullut kokeiltua hyvällä menestyksellä, päätin kehitellä raakaversion myslipatukoista. Ja hyviä tuli näistäkin! Minulle kelpasi tällä kertaa tällainen mutkat suoriksi -versio, mutta voisin kuvitella, että nämä patukat olisivat vieläkin parempia, jos kaurahiutaleet ja siemenet paahtaisi ensin uunissa (toki nämä eivät siinä tapauksessa olisi enää raakapatukoita).
Raakaversio myslipatukoista
20 pehmeää taatelia
3 rkl kuivattuja karpaloita
4 rkl kookosöljyä
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kookoshiutaleita
3 rkl auringonkukansiemeniä
3 rkl kurpitsansiemeniä
3 rkl unikonsiemeniä
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
Poista taateleiden kivet ja laita teholeikkuriin karpaloiden ja kookosöljyn kanssa, surrauta paksuksi tahnaksi. Laita tahna kulhoon ja lisää kaikki muut ainekset. Puristele käsin tasaiseksi massaksi. Kostuta kädet ja muotoile massasta haluamasi kokoisia patukoita. Kääri patukoiden ympärille voipaperia ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti