21.4.2014

Lihapullat tulisessa inkivääri-tomaattikastikkeessa

Eipäs ole tullut tehtyä lihapullia pieneen ikuisuuteen! Tällä kertaa tein lihapullien kaveriksi inkiväärillä ja chilillä maustettua tomaattikastiketta. Inkiväärillä on tapana jakaa mielipiteet voimakkaasti, ja niin kävi nytkin: Mikki inhosi kastiketta, minä rakastin. Päädyin kuitenkin vähentämään hieman inkiväärin määrää reseptistä, niin nyt sen ei pitäisi maistua niin paljoa.

Lihapullat
1 dl korppujauhoja
1,5 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl curryjauhetta

Laita korppujauhot ja vesi kulhoon, ja anna turvota hetki. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna tekeytyä 20 minuuttia. Pyörittele taikinasta palloja ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia tai paista pannulla voi-öljyseoksessa.

Inkiväärinen tomaattikastike
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 rkl inkiväärimurskaa
3-5 rawit-chiliä
loraus rypsiöljyä
4 dl paseerattua tomaattia
2,5 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
2 tl sokeria
mustapippuria
suolaa

Silppua sipulit, murskaa valkosipulinkynnet, raasta hienoksi pieni pala inkivääriä ja hienonna chilit. Paista sipuleita tilkassa öljyä noin 10 minuuttia ja lisää loput ainekset. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile lihapullien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti