20.3.2016

Uunipuuron ja porkkanakakun taivaallinen liitto

Porkkanakakkutaikinan syöminen aamupalaksi kuulostaa turmiolliselta, mutta lupaan, että tässä tapauksessa se ei sitä ole. Samaan makumaailmaan pääsee tekemällä ihanaa (ja terveellistä!) uunipuuroa. Olen aikaisemminkin julkaissut kattilassa keitettävän porkkanakakkupuuron reseptin, mutta tämä on mielestäni vielä parempi versio. Puuro saa kaverikseen rapean, myslimäisen kerroksen mantelista ja auringonkukansiemenistä. Mikäli näitä ei löydy kaapista, niin oikeastaan mitkä tahansa muutkin pähkinät varmasti käyvät. Puuro on todella tuhtia eli yllättävän pieni annos riittää täyttämään kurnivan vatsan. Reseptistä riittää noin neljälle.


Paistettu porkkanakakkupuuro
2 porkkanaa
1 banaani
2 dl kaurahiutaleita
3 dl mantelimaitoa
1 muna
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl inkiväärijauhetta
0,25 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta

pinnalle:
2 dl mantelirouhetta
0,5 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl sulaa kookosöljyä

Kuori porkkanat ja raasta ne hienolla terällä. Muussaa banaani esim. haarukalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita sopivan kokoiseen uunivuokaan tai neljään pieneen annosvuokaan (itse jaoin massan vain kahteen vuokaan ja annoksista tuli aivan mahdottoman isoja). Sekoita mantelirouhe ja auringonkukansiemenet keskenään ja kääntele joukkoon vaahterasiirappi ja kookosöljy. Levitä seosta reilu kerros puuron pinnalle. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti