Rakastan sushia ja olen ahkerasti ravannut Tampereen sushi-rafloissa. Sushi on kuitenkin melko tyyristä ja välillä on vaikea perustella itselleen, miksi maksan näin paljon ruoasta, joka on suurimmaksi osaksi pelkkää riisiä... Mulla on tällä hetkellä meneillään ankara säästökuuri loppuvuoden pitkää reissua varten ja yritän pihistellä kaikesta, mistä voin. Koska sushia voi tehdä kotona helposti ja suht edullisesti, voin onneksi nyt säästökuurinkin aikana herkutella sillä, jee! Pitää vaan hyväksyä, että annosten ulkonäkö ja raaka-aineiden monipuolisuus ei ehkä yllä ravintolatasolle (ainakaan meidän keittiössä). Mutta akuutissa sushihimossa kelpaa kyllä vähän kotikutoisempikin annos ja lompakko kiittää. ;)
Näin joskus Pinterestissä kuvan kolmioleipien muotoon tehdyistä susheista ja idea jäi kummittelemaan mieleen. Miten hauska idea! Tätähän pitäisi testata. En viitsinyt lähteä kauppaan, vaan päätin käyttää kaapista valmiiksi löytyneitä aineksia. Kylmäsavulohi toimi mielestäni yllättävän hyvin, vaikka joku varmaan nyrpistää nenää pelkästä ajatuksestakin. Syömisvaiheessa huomasin, että sandwichit kannattaa leikata melko pieniksi - ainakaan mun hampaat ei ole niin terävät, että sitkeistä merileväarkeista saisi helposti haukattua paloja. Myös dippailu soijakastikkeeseen helpottuu, kun palat on vähän pienempiä.
Näin joskus Pinterestissä kuvan kolmioleipien muotoon tehdyistä susheista ja idea jäi kummittelemaan mieleen. Miten hauska idea! Tätähän pitäisi testata. En viitsinyt lähteä kauppaan, vaan päätin käyttää kaapista valmiiksi löytyneitä aineksia. Kylmäsavulohi toimi mielestäni yllättävän hyvin, vaikka joku varmaan nyrpistää nenää pelkästä ajatuksestakin. Syömisvaiheessa huomasin, että sandwichit kannattaa leikata melko pieniksi - ainakaan mun hampaat ei ole niin terävät, että sitkeistä merileväarkeista saisi helposti haukattua paloja. Myös dippailu soijakastikkeeseen helpottuu, kun palat on vähän pienempiä.
Sushi sandwich
4 dl sushiriisiä
8 dl vettä
6 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl sokeria
0,5 rkl suolaa
4 noriarkkia
pala kurkkua
150 g (kylmäsavu)lohta
wasabia
+ soijakastiketta
Huuhtele riisiä kylmässä vedessä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Laita riisit kattilaan ja lisää 8 dl vettä. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia, älä sekoita. Siirrä sitten pois levyltä ja jätä vielä kannen alle hautumaan. Laita riisiviinietikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan, kiehauta ja sekoittele, kunnes sokeri ja suola liukenevat. Kääntele seos riisin joukkoon. Anna jäähtyä.
Leikkaa kurkusta esim. juustohöylän avulla ohuita siivuja. Levitä noriarkin päälle laidasta laitaan ohut kerros riisiä. Sipaise päälle aavistus wasabia ja levitä päälle kurkku- ja lohisiivut. Levitä päälle vielä riisikerros ja lisää toinen noriarkki kanneksi. Leikkaa levy ensin neljään osaan ja sitten vielä ne puoliksi, jolloin saat kahdeksan pientä kolmiota. Tee vielä toinen samanlainen satsi. Tarjoile soijakastikkeen kera.
Voi miten hauska sushi-idea! Itse oen tehnyt vain sushikulhoja sekä sushiburriittoja. Tarkoitatko siis että merilevä on niin sitkeetä että on hankala purra pala?
VastaaPoistaSushikulhot on ihan parhaita! Ja juu, merilevä on tosiaan vähän turhan sitkeetä. Jossain ravintolassakin makit on kauhean isoja ja ku oon niistä yrittänyt haukata suuhun mahtuvaa palaa, niin hankalaahan se on. :D
PoistaMinulla ei ole ollut ongelmaa levän kanssa kun teen burriittoja. Kunhan haukkaa vaan ☺
PoistaJee pakko kokeilla heti viikonloppuna! :)
VastaaPoistaJes! Munkin varmaan pakko tehdä uudelleen viikonloppuna. :D
Poista