5.3.2016

Ai mikä pangasius?

Mietin tässä yksi päivä, kuinka usein sitä meneekään kaupassa tiettyä reittiä tutun tuotteen luota toisen tutun tuotteen luo. Kärrystä löytyy aina suurin piirtein samat asiat. Ei siinä mitään, mutta vaihtelu voisi virkistää. Olin jokunen vuosi sitten töissä isossa marketissa ja vasta silloin silmäni avautuivat sille, kuinka paljon erilaisia tuotteita niiltä hyllyiltä löytyykään. Siis ihan hirveä määrä outoja ja kiinnostavia juttuja, joihin en ole ikinä törmännyt! Uskon, että jokaisen olisi hyvä välillä kokeilla jotain uutta ja viime aikoina olenkin yrittänyt kulkea ruokaostoksilla vähän avoimemmin mielin.

Kun sitten kaupan pakastealtaasta pisti silmään kilon pussi pangasiusfileitä varsin edulliseen hintaan, päätin kokeilla vaihteeksi jotain muuta kalaruokaa sen ainaisen lohen sijaan. Ja kannatti! Olen syönyt harmillisen vähän vaaleaa kalaa enkä oikein tiennyt, mikä sen kanssa sopisi. Päädyin hyvin simppeliin reseptiin ja lopputulos yllätti positiivisesti. Tästä tuli maukasta ja mehukasta. Teen varmasti uudelleen! Sittemmin testailin pangasiusta myös perinteisessä kalakeitossa ja erittäin hyvin sopi siihenkin.

Pangasiusta uunissa
2 filettä (~ 400 g) pangasiusta
0,5 dl valkoviiniä
0,5 dl kuohukermaa
rouhittua rosepippuria
suolaa
tilliä
~ 100 g katkarapuja

Laita pangasiusfileet uunivuokaan ja kaada päälle valkoviiniä ja kuohukermaa. Murskaa morttelilla pieni hyppysellinen rosepippureita ja ripottele kalan päälle, lisää myös suolaa ja tilliä. Paista 175 asteessa 35-50 minuuttia (riippuen kalan paksuudesta ja siitä, olivatko fileet sulaneet kunnolla ennen paistoa). Lisää katkaravut uunivuokaan noin 10 minuuttia ennen kuin otat kalan pois uunista.

Porkkana-perunapyree
5 porkkanaa
2 perunaa
nokare voita
mustapippuria
suolaa

Kuori porkkanat ja perunat ja pilko ne paloiksi. Keitä suolatussa vedessä 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat hyvin pehmeitä. Kaada vesi pois ja muussaa juurekset siivilän läpi. Sekoita joukkoon nokare voita ja mausta pippurilla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti