22.3.2016

Astetta parempi bolognese

Mikki rakastaa bolognese-kastiketta, kun taas itse en juuri välitä mistään jauheliharuoista. Mutta ajattelin, että mikäli kastikkeen joukkoon lisätään punkkua, pekonia ja aimo annos parmesania, niin mullekin maistuu. Enkä ollut väärässä. :D Tuli niin hyvää!

Pasta Bolognese
1 pkt (140 g) pekonia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
600 g sika-nautajauhelihaa
1,5 dl punaviiniä
1 dl vettä
1,5 rkl lihafondia
0,5 dl tomaattipyreetä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa (Mutti)
0,5 rkl sokeria
mustapippuria
(suolaa)
tuoretta basilikaa
parmesania

+ spagettia

Leikkaa pekonit pieniksi paloiksi. Kuutioi sipulit ja murskaa valkosipulit. Paista pekonit rapeaksi paistinpannulla ja siirrä syrjään odottamaan. Kuullota sipuleita muutama minuutti pekonirasvassa ja lisää sitten valkosipulimurska. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää sitten paistetut pekonit, punaviini, vesi, lihafondi, tomaattipyree, tomaattimurska ja sokeri. Anna hautua matalalla-keskilämmöllä ainakin 20 minuuttia. Keitä spagetti suolatussa vedessä. Mausta kastike lopuksi mustapippurilla ja tarvittaessa lisää suolaa. Hienonna basilika ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoile ja raasta pinnalle reilusti parmesania.

2 kommenttia: