13.3.2016

Pientä makeaa kahvipöytään: appelsiini-mantelikeksit

Operaatio kaappientyhjennys on meneillään ja kohteeksi ovat joutuneet myös keittiön komerot. Pyrkimyksenä on päästä eroon turhasta roinasta ja ottaa hyötykäyttöön kaikki kaappien perukoille unohtuneet tuotteet. Löysin aikoja sitten ostamani avatun pussin mantelijauhoja ja halusin tehdä siitä jotakin. Macaroneja en nyt jaksanut alkaa väkertämään, vaan halusin jotain iisimpää. Tekaisin tälläisia simppeleitä keksejä perjantai-illan ratoksi ja yllättävän hyviä tuli. Olen kaivannut teen kylkeen jotain pientä hyvää ja nämä sopivat loistavasti siihen tarkoitukseen. Reseptistä tuli mulla kolme pellillistä eli yhteensä noin 90 pientä keksiä. Riittää vähäksi aikaa, heh.

Appelsiini-mantelikeksit
1 appelsiini
300 g vehnäjauhoja
150 g mantelijauhetta
100 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
ripaus suolaa
150 g voita

+ muutama pala tummaa suklaata

Pese appelsiini ja raasta oranssi kuoriosa hienolla terällä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kuoriraaste. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja nypi jauhoseoksen joukkoon. Purista appelsiinista mehu ja lisää taikinaan, pyörittele tasaiseksi taikinapalloksi. Kääri kelmuun ja jätä jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunneksi.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja leikkaa muotin avulla haluamasi muotoisia paloja. Paista 180 asteessa 8-10 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun ne alkavat hieman tummua reunoilta. Anna jäähtyä. Sulata muutama pala suklaata ja räiski koristeeksi keksien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti