4.5.2014

Todellista pikaruokaa: kylmäsavulohi-katkarapupasta

Aloitin pari päivää sitten kesätyöt ja huh hei, että onkin mehut pois. Kyllä se varmaan tästä helpottuu, kunhan omaksuu uudet asiat... tosin aamutorkun on hieman haastavaa olla valmiina lähtöön klo 5 aamulla (minulle: yöllä). No, jospa sitä pian jaksaisi tehdä kotona muutakin kuin koomata ja popsia kiitollisena valmiiksi laitettua ruokaa. Näinä parina päivänä on kyllä iskostunut hyvin mieleen, miten tärkeää on olla hanskassa ainakin muutama supernopea arkiruoka, joiden valmistamiseen ei tarvitse väsyneenä ja nälkäisenä käyttää yhtään välttämätöntä enempää aikaa. Yksi tällaisista ruoista on tuorepasta kylmäsavulohikastikkeella, ja ruokaa voi tuunata lisäämällä siihen katkarapuja. Tämä on todellista pikaruokaa, sillä annos valmistuu muutamissa minuuteissa.

Kylmäsavulohi-katkarapukastike ja tuorepastaa
150 g kylmäsavulohta
100 g katkarapuja
2 dl kermaa
mustapippuria
suolaa
ruohosipulia
1 pkt (250 g) tuorepastaa

Leikkaa kylmäsavulohi paloiksi. Ota katkaravut sulamaan. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä tuorepastaa suolavedessä 2-3 minuuttia. Paista sillä aikaa lohta pannulla ja lisää kerma. Lisää kastikkeeseen katkaravut sekä mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Pilko reilu nippu ruohosipulia ja kääntele kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti.

4 kommenttia:

 1. Ooh, lohipastat on niin herkkuja!:) Ja niin helppoja ja nopeita tehdäkin vielä, arkiruokaa parhaimmillaan. Minullekin jo pienenä tutustutettiin mun vanhempien bravuuri-lohipasta ja se toimii vieläkin pettämättömästi näin 19-vuotiaana! :D Namnam, tästä tulikin mieleen että sen voisi joskus omaan blogiinikin laittaa.

  Näyttää tosi hyvältä :))

  VastaaPoista
 2. Kuinka monelle tästä reseptistä riittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdelle isoon nälkään, kolmelle pieneen nälkään.

   Poista