27.5.2014

Teriyaki-lohta ja sriracha-majoneesia

Kiitos Pinterest, että törmäsin tähän Damn delicious -sivuston teriyaki-loheen. Kuvan lohiannos näytti niin houkuttelevalta, että merkkasin heti reseptin talteen ja nyt kokeilin sitä itse. Totta puhuen en edes tiennyt, mitä teriyaki-kastike on enkä olisi varmaan päätynyt kokeilemaan sitä ilman tätä reseptiä. Alussa epäilytti, että miten tästä voi tulla hyvää (tai edes syötävää), kun kastike sisältää niin hervottomasti soijaa ja sokeria ja miten muka joku majoneesi-pläjäys sopii tällaiseen ruokaan. En olisi voinut olla enemmän väärässä: ruoasta tuli ihan superhyvää ja maut olivat täydellisessä tasapainossa. NAM!

Huomaa, että lohta kannattaa marinoida jääkaapissa yön yli!

Teriyaki-lohta ja tulista majoneesia
300-400 g lohta
0,25 kuppia (~ 0,6 dl) soijakastiketta
0,25 kuppia (~ 0,6 dl) fariinisokeria
2 rkl hunajaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,25 tl valkosipulijauhetta
1 rkl maissitärkkelystä
1,25 kuppia (~ 2,95 dl) vettä

0,25 kuppia (~ 0,6 dl) majoneesia
1 rkl srirachaa

+seesaminsiemeniä
+kevätsipulia
+keitettyä riisiä

Fileoi lohi ja leikkaa se kahdeksi annospalaksi. Sekoita soijakastike, fariinisokeri, hunaja, inkivääri, valkosipulijauhe, maissitärkkelys ja vesi keskenään. Kuumenna seos paistinpannulla ja anna kuplia muutama minuutti. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita lohipalat pienikokoiseen uunivuokaan ja kaada jäähtynyt teriyaki-kastike niiden päälle (lohipalojen tulisi suorastaan uida kastikkeessa). Laita päälle kelmua ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti, mielellään yön yli.

Laita lohi marinadeineen uuniin ja paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Keitä lohen kypsymisen aikana riisiä ja tee supersimppeli kastike sekoittamalla majoneesia ja srirachaa. Tarjoa lohi riisipedillä sriracha-majoneesin, kevätsipulin ja seesaminsiemenien kera (huom. teriyaki-kastike on aika tymäkkää tavaraa, joten sitä kannattaa annostella maltillisesti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti