20.5.2014

Intialaista voikanaa (mutkat suoriksi -versio)

Tomaattinen ja lempeän tulinen butter chicken on intilaisten ravintoloiden klassikkoannos. Minä tekaisin tällä kertaa voikanasta nopean ja helpon kotiversion, jossa riitti kuitenkin rutkasti makua! Kanaa kannattaa marinoida jääkaapissa yön yli, mutta lopputulos on todistetusti hyvää, vaikka tämän vaiheen joskus unohtaakin. Tämä resepti on yksinkertaistettu versio Hiidenuhman keittiössä -blogin voikanasta.

Voikanaa
400 g broileria
2,5 dl turkkilaista jogurttia
4 valkosipulinkynttä
2 tl inkiväärimurskaa
1 rkl garam masalaa
1,5 tl chilijauhetta
1 tl kuivattua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
0,5 tl kardemummaa
1 tl suolaa
0,5-1 limen mehu

1 sipuli
50 g voita
250 g paseerattua tomaattia
1 rkl tomaattipyreetä
3 rkl mantelijauhetta
0,5 dl kermaa

+ naan-leipää

Suikaloi broileri ja laita palat kulhoon. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti. Murskaa valkosipulinkynnet ja kuori ja raasta pieni pala inkivääriä, lisää kulhoon. Sekoita joukkoon myös garam masala, chilijauhe, kuivattu korianteri, juustokumina, kurkuma, kardemumma, suola ja limen/sitruunan mehu. Peitä kulho kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli (tai mielellään ainakin pari tuntia).

Seuraavana päivänä ota marinoitumassa ollut kana ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna pannu ja lisää voi ja sipulit, paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää sitten kana marinadeineen ja paista muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja mantelijauhe, hauduta kannen alla, kunnes kana on kypsää. Lisää lopuksi kerma. Tarjoa naan-leivän tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti