15.5.2014

Itse tehdyt maissitortillat

Tiesitkö, että tortillaruoissa ei tarvitse käyttää niitä jokseenkin mauttomia kaupan vehnälättyjä vaan voit helposti tehdä itse kotona gluteenittomia maissitortilloja? Kotitekoiset maissitortillat maistuvat noin suunnilleen tsiljoona kertaa paremmilta kuin vehnäiset eineskaverinsa, ja kun niitä kerran maistaa, ei muovikääreisiin läpysköihin ole paluuta. Maissitortillat kun eivät ole vain kääreitä, johon kaikki herkulliset täytteet kiedotaan, vaan tärkeä ja nautinnollinen osa ateriaa. Maissitortillojen tekemiseen tarvitset vain masa harina -maissijauhoa (ei siis maissitärkkelystä!), suolaa ja vettä. Masa harinaa ei ihan joka kaupasta saa, mutta ainakin Stockalta löytyy. Tortillataikinan työstäminen oli muuten tosi kivaa! Se oli rakenteeltaan muovailuvahamaista ja taikinalla leikkiminen oli loistava tapa purkaa stressiä. Maissitortilloja kannattaisi ehkä kerralla pyöräyttää isompikin satsi (tuplaa tai triplaa reseptin määrät!), koska ylijääneet voi hyvin pakastaa ja ottaa sitten pakkasesta nopeasti käyttöön, kun tulee tarve. Ja tortillatarve tulee aina, se on varma.

Maissitortillat
4 dl masa harina -maissijauhoja
0,75 tl suolaa
3 dl + 1 rkl kiehuvaa vettä

Sekoita maissijauhot ja suola. Kiehauta vesi ja lisää jauhojen joukkoon. Voit sekoittaa aluksi esimerkiksi puuhaarukalla, ja sitten kun seos on jäähtynyt jonkin verran niin voipi jatkaa käsin. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Muotoile taikina pötköksi ja kääri kelmuun, jätä lepäämään 30 minuutiksi. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kaulitse mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi plätyiksi. Helpoiten kauliminen onnistuu kahden leivinpaperin välissä. Kuumenna paistinpannu (huom! älä lisää mitään rasvaa) ja paista tortilloita noin 1-2 minuuttia. Tortillat alkavat hieman kuplimaan, ja ne ovat valmiita, kun niissä alkaa näkyä pieniä tummia pilkkuja. Laita tortillat kostean pyyhkeen alle, jotta ne eivät ehdi kovettua ennen tarjoilua. Mahdollisesti ylijääneet tortillat voi pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti