19.4.2017

Raikas valkopapupaistos uunilohen ja parsan kera

Tässäpä loistava keväinen ja raikas arkiruoka! Tai mikseipä juhlaruokakin - me tehtiin tätä pääsiäispäivänä ja hyvin upposi. :) Sitruunankuoriraasteella maustettu papulisäke sopii mainiosti lohen kanssa ja pitää hyvin nälkää. Iso peukku tälle!

Valkopapupaistos
1 prk esikypsennettyjä valkopapuja (esim. Pirkka 380 g/230 g)
250 g kirsikkatomaatteja
1 sipuli
1 rasia (70 g) tuoretta pinaattia
1 sitruunan kuori
nokare voita
suolaa
mustapippuria

Siivilöi valkopavut. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Huuhtele pinaatinlehdet. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa hienolla terällä. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää valkopavut ja tomaatit, paista muutama minuutti. Lopuksi kääntele joukkoon pinaatti ja sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

*     *     *

Uunilohi
300 g lohta
suolaa
mustapippuria

Tarvittaessa nypi lohesta ruodot pois. Laita uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia.

*     *     *

Paistettu parsa
1 puntti parsaa
nokare voita
suolaa
mustapippuria

Napsaise parsan varret käsin poikki ja heivaa puumainen alaosa roskiin. Kuumenna paistinpannu ja lisää reilu nokare voita. Paista parsoja muutama minuutti, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet ja saaneet hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti