Tämä tamagon eli japanilaisen munakasrullan resepti on varmasti paras ohje, mitä olen tänä vuonna kokeillut! Niin helppoa, niin yksinkertaista ja ennen kaikkea niin hyvää! En aiemmin ole mitenkään erityisesti lämmennyt munakassusheille, mutta sitten kävin Tampereen kauppahallin Umamissa. Siellä munakas oli valtavan herkullista ja kotiin päästyäni aloin heti googlailemaan sen reseptiä. Päädyin eri lähteiden perusteella alla oleviin aineksiin ja määriin ja oi oi oi, ainakin omaan makuuni tuli ihan täydellistä. Tamago on samanaikaisesti suolaista ja makeaa. Sen paistaminen käy todella nopeasti, mutta vähän joutuu kuitenkin odottelemaan, sillä tamago on parhaimmillaan viileänä. Tästä reseptistä on helppoutensa vuoksi muodostunut lyhyessä ajassa mun vakkari-välipala/iltapala. Syön sitä useimmiten sellaisenaan, mutta se sopii loistavasti myös sushin valmistamiseen. Itse käytin sitä trendikkäisiin sushiburritoihin. Kokeile säkin!
Tamago
4 munaaTamago
1 rkl sokeria
1 rkl soijakastiketta
1,5 rkl miriniä
+ rypsiöljyä paistamiseen
Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin. Kuumenna pannu miedolle-keskilämmölle ja lisää tilkka rypsiöljyä. Kaada pannulle sen verran munaseosta, että pohja peittyy juuri ja juuri. Paista sen verran, että seos alkaa hyytymään hieman. Käännä lastan avulla yhdestä reunasta pari senttiä sisäänpäin ja rullaa sitten munakas kokonaan itsensä ympärille. Painele tiiviiksi. Jos haluat pieniä rullia, siirrä valmistamasi munakas pois ja tee lopusta taikinasta pari samanlaista lisää. Jos haluat isompia rullia, siirrä munakas pannun reunaan ja kaada munaseosta taas pannun pohjalle. Kun seos on alkanut hyytymään, ala rullaamaan toista munakasta aiemman rullan ympärille. Toista, kunnes taikina on käytetty. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
* * *
Sushiburritot
riisi:
250 g sushiriisiä
3,5 dl vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
täytteet:
wasabia
salaattia
punakaalia
porkkanaa
soijapapuja
lohta
tamagoa
majoneesia
srirachaa
+ noriarkkeja
+ soijakastiketta
Valmista ensin sushiriisi. Huuhtele riisi siivilässä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Laita riisi ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Siirrä pois levyltä ja anna hautua vielä puolisen tuntia kannen alla. Sekoita keskenään riisiviinietikka, sokeri ja suola. Kaada seos riisin joukkoon.
Kun odottelet, että riisi jäähtyy huoneenlämpöiseksi, voit valmistaa muut ainekset. Revi salaatti paloiksi. Leikkaa punakaali ja porkkana pieniksi suikaleiksi. Kiehauta soijapapuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä ja siivilöi. Leikkaa lohi pitkulaisiksi ohuiksi paloiksi. Valmista tamago yllä olevan ohjeen mukaan.
Kokoa sushiburritot näin: Laita bambumaton päälle noriarkki ja painele sen päälle ohueksi kerrokseksi sushiriisiä, jätä yläreunaan muutaman sentin tyhjä kaistale. Sivele riisin pinnalle hieman wasabia. Kokoa muut haluamasi täytteet puolivälin paikkeille kaistaleeksi ja rullaa sitten bambumaton avulla rullaksi. Kostuta noriarkin reuna vedellä. Leikkaa rulla vinossa kahteen osaan. Syö sellaisenaan tai dippaa soijakastikkeeseen.
Vinkki: jos haluat tehdä oikein jättimäisiä sushiburritoja, liitä kaksi noriarkkia yhteen kostuttamalla niiden reunat vedellä ja kokoa sitten muut ainekset samaan tapaan!
Toinen vinkki: sushiburritojen kääriminen leivinpaperiin helpottaa syömistä!
* * *
Sushiburritot
riisi:
250 g sushiriisiä
3,5 dl vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
täytteet:
wasabia
salaattia
punakaalia
porkkanaa
soijapapuja
lohta
tamagoa
majoneesia
srirachaa
+ noriarkkeja
+ soijakastiketta
Valmista ensin sushiriisi. Huuhtele riisi siivilässä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Laita riisi ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Siirrä pois levyltä ja anna hautua vielä puolisen tuntia kannen alla. Sekoita keskenään riisiviinietikka, sokeri ja suola. Kaada seos riisin joukkoon.
Kun odottelet, että riisi jäähtyy huoneenlämpöiseksi, voit valmistaa muut ainekset. Revi salaatti paloiksi. Leikkaa punakaali ja porkkana pieniksi suikaleiksi. Kiehauta soijapapuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä ja siivilöi. Leikkaa lohi pitkulaisiksi ohuiksi paloiksi. Valmista tamago yllä olevan ohjeen mukaan.
Kokoa sushiburritot näin: Laita bambumaton päälle noriarkki ja painele sen päälle ohueksi kerrokseksi sushiriisiä, jätä yläreunaan muutaman sentin tyhjä kaistale. Sivele riisin pinnalle hieman wasabia. Kokoa muut haluamasi täytteet puolivälin paikkeille kaistaleeksi ja rullaa sitten bambumaton avulla rullaksi. Kostuta noriarkin reuna vedellä. Leikkaa rulla vinossa kahteen osaan. Syö sellaisenaan tai dippaa soijakastikkeeseen.
Vinkki: jos haluat tehdä oikein jättimäisiä sushiburritoja, liitä kaksi noriarkkia yhteen kostuttamalla niiden reunat vedellä ja kokoa sitten muut ainekset samaan tapaan!
Toinen vinkki: sushiburritojen kääriminen leivinpaperiin helpottaa syömistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti