26.7.2014

Virkistävä jogurttijäätelö

Huh, hellettä! Näillä säillä tarvitsee jatkuvasti jotain viilentävää, ettei läkähdy. Vaikka tykkäänkin perinteisistä kermajäätelöistä, suosin mieluummin raikkaampaa jogurttijäätelöä. On ihanaa, että frozen yogurt -kioskeja on viime vuosien aikana ilmestynyt Suomeenkin! Froyoa saa myös tehtyä helposti kotona, ja alla on suosikkireseptini. Reseptissä käytetään limeä, mutta se ei juurikaan maistu valmiissa jäätelössä, vaan tuo vain hieman lisää raikkautta. (Jos haluat limen maistuvan kunnolla, lisää ainakin 2-3 limen mehu!) Jogurttijäätelö on mielestäni parhaimmillaan, kun se ei vielä ole ehtinyt kertaakaan jäätyä ihan kivikovaksi möntiksi, sillä sen jälkeen rakenne voi helposti muuttua hieman kiteiseksi. Glukoosisiirappi estää jääkiteiden muodostumista, mutta voit halutessasi korvata sen sokerilla.

Jogurttijäätelö
1 kg turkkilaista jogurttia
1 limen mehu
2 rkl sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
ripaus suolaa

+ pensasmustikoita
+ mintunlehtiä

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Kaada jäätelökoneeseen ja anna massan pyöriä niin kauan kuin kone jaksaa. Tarvittaessa laita vielä pakastimeen jähmettymään lisää. (Voit valmistaa jäätelön myös ilman jäätelökonetta. Kaada jogurttimassa pakastusta kestävään astiaan ja käy sekoittelemassa noin 0,5-1 tunnin välein niin kauan, että jäätelö on kohmettunut tarpeeksi.) Tarjoa tuoreiden marjojen ja mintunlehtien kanssa.

2 kommenttia: