27.7.2014

Jäinen vesimelonijuoma

Näillä säillä tekee mieli juoda saaveittain jotain kylmää, ja olenkin inspiroitunut kehittelemään helppoja ja kesäisiä juomareseptejä. Viimeisimmän kokeiluni kanssa osuin kyllä ihan nappiin, vaikka itse sanonkin. Saanen siis esitellä teille kesän raikkaimman jäähilejuoman, joka tuo takuulla helpotusta helteeseen ja maistuu superhyvälle. Tämän reseptin juju on pakastetut vesimelonipalat, jotka blendataan tehosekoittimessa herkulliseksi sohjoksi. Vastaavan juoman voisi toki tehdä niinkin päin, että vesimelonia ei pakastaisi, vaan blendaisi sen jääpalojen kanssa. Olen kuitenkin huomannut, että tehosekoittimeni terät purevat paremmin kohmeisiin vesimelonipaloihin kuin jäähän, ja tällä tavalla tehtynä juoman rakenteesta tulee tasaisempi. Koska vesimeloni on yksinään melko miedon makuista, päätin lisätä juomaan ytyä limen ja mintun avulla. Ja kyllä oli hyvää! Kokeile ja virkisty!

Vesimelonijuoma
puolikas minivesimeloni (~ 800 g)
3 dl kylmää vettä
2 limen mehu
2 tl sokeria
kourallinen mintunlehtiä

Pilko vesimeloni pieniksi kuutioiksi ja laita pakkaseen muutamaksi tunniksi. Jos vesimelonit ehtivät jäätyä kivikoviksi, anna niiden sulaa hetki huoneenlämmössä. Laita kohmeiset vesimelonipalat blenderiin ja lisää joukkoon kylmä vesi, limemehu, sokeri ja mintunlehdet. Sekoita tasaiseksi juomaksi ja nauti heti.

2 kommenttia:

  1. Oi nam! Kuulostaa todella hyvältä! Kesällä kaipaa aina vähän vaihtelua juomiin ja tässä on kyllä todellinen herkkujuoma hellepäiviin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä herkkua, kannullinen tyhjeni alta aikayksikön! :)

      Poista