20.7.2014

Kesäinen marjapavlova

Jos kesän voisi tiivistää yhteen kakkuun, se olisi tämä. Tuoreet marjat, lemon curdilla raikastettu kermavaahto sekä pinnalta rapea ja sisältä vaahtokarkkimaisen pehmeä marenki... mitä muuta voi toivoa?! No olisi tietysti voinut toivoa, että marenkipohja ei olisi lainkaan murentunut, mutta ne nyt vaan ovat sellaisia heiveröisiä ja helposti halkeavia. Perfektionistina olisin halunnut tehdä pohjan uudestaan, mutta muut eivät antaneet lupaa ja hyvä niin. Kun pohjan päälle kasasi kermavaahtoa ja herkullisen värikkäitä marjoja, en edes itse jaksanut välittää pohjan epätäydellisyydestä. Kesällä on sellainen vaikutus, että kaiken ei tarvitse olla ihan niin justiinsa, ja kun jutut menee vähän pieleen, kaiken voi korjata kasalla tuoreita marjoja!

Marjapavlova
marenkipohja:
4 valkuaista
2,5 dl erikoishienoa sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa

päälle:
2,5 dl Flora Vispiä (tai kuohukermaa)
~ 3 rkl lemon curdia
mansikoita
vadelmia
pensasmustikoita
vihermintun lehtiä
tomusokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeria vähitellen pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Valmiin massan tulisi olla todella paksua, joten vatkaa reilusti senkin jälkeen, kun massa pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Sekoita lopuksi joukkoon maissitärkkelys ja valkoviinietikka. Levitä tai pursota massa leivinpaperille pyöreäksi levyksi ja tee keskelle kunnon syvennys täytteitä varten. Paista 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Käännä sitten lämpö pois ja anna marenkipohjan jäähtyä uunissa, jonka luukku on jätetty raolleen.

Lisää täytteet vasta juuri ennen tarjoilua. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta se lemon curdilla (maistele, kuinka paljon lemon curdia on sinulle sopiva määrä). Levitä kerma jäähtyneen marenkipohjan päälle ja kasaa päälle tuoreita marjoja ja mintunlehtiä. Sirota päälle vielä tomusokeria ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti