15.7.2014

Monikäyttöinen lemon curd

Lemon curd on todella herkullinen, samaan aikaan kirpeä ja makea sitruunatahna, jota voi hyödyntää monin eri tavoin. Sitä voi käyttää hillon sijaan lettujen päällä, pikkuleipien tai macaronien täytteenä, jäätelön teossa tai vaikkapa kermavaahdon raikastajana. Itsehän myös herkuttelen syömällä tätä suoraan purkista...

EDIT 29.8. Herranjestas, huomasin nyt, että olin unohtanut kirjoittaa sokerin määrän reseptiin. Elikkäs tosiaan, sokeria tulee 1 dl. Saapi sitä laittaa enemmänkin, jos makeanhammasta kolottaa pahasti.

Lemon curd
2 sitruunaa
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 muna
2 tl maissitärkkelystä
50 g voita

Pese sitruunat hyvin. Raasta sitruunoiden keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunoista mehu (pitäisi tulla noin 1,5 dl). Laita raastetut sitruunankuoret, sitruunamehu, sokeri, keltuaiset, yksi kokonainen kananmuna ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna ja sekoita samalla niin kauan, että seos sakenee. Ota pois levyltä ja siivilöi sitruunankuoret pois. Kuutioi voi pieneksi ja sekoita lämpimän tahnan joukkoon. Anna jäähtyä ja säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti