28.12.2013

Mätisydämet juhlapöytään

Mäti on yksi tärkeimmistä joulun ajan herkuistani. Se on mielestäni todella kaunista ja poksahtelee hauskasti syödessä. Hapankorpun päällä mäti menee ihan sellaisenaan, mutta parasta se on tahnana Maalahden limpun tai saaristolaisleivän päällä. Tein tällä kertaa pieniä suupaloja sydänmuotin avulla, mutta tämän näpertelyvaiheen voi toki jättää välistä. Nämä herkut hävisivät hetkessä, joten pitänee tehdä uusi satsi samantien.

Mätisydämet
tahna:
75 g kirjolohen mätiä
15 g (noin 1/4) punasipulia
40 g turkkilaista jogurttia (tai smetanaa tai kermaviiliä)
n. 2 tl sitruunamehua
ripaus valkopippuria
tilliä

tarjoiluun:
Maalahden limppua (tai saaristolaisleipää)

Valuta mäti siivilässä, jotta ylimääräinen neste ei tee tahnasta liian löysää. Pilko punasipuli mahdollisimman pieneksi ja hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita hetkeksi jääkaappiin ässehtimään. Leikkaa leivästä muotin avulla kuvioita. Levitä mätitahnaa leipien päälle. Koristele vielä halutessasi tillillä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti