13.12.2013

Glögipäärynät kardemummakermalla

Tässäpä ihanan talvinen jälkiruoka. Glögipäärynät sopivat hyvin vaikka joulupöytään, sillä tämän kevyen jälkkärin jaksaa syödä raskaammankin aterian jälkeen. Jälkiruoan voi valmistella jo edellisenä päivänä, sillä päärynät voi jättää maustumaan glögiliemeen yön ylikin. Tähän jälkkäriin kannattaa valita kiinteitä, mahdollisimman samankokoisia päärynöitä.

Glögipäärynät
4 kiinteää päärynää
noin 4 dl glögitiivistettä
noin 8 dl vettä
2 kanelitankoa

tarjoiluun:
kuohukermaa
sokeria
kardemummaa
ripaus kanelia

Kuori päärynät ja jätä kanta paikoilleen. Laita kattilaan ja peitä vahvalla glögillä. Minulla tähän meni noin 4 dl glögitiivistettä ja 8 dl vettä. Laita kattilaan myös kanelitangot. Keitä päärynöitä hiljalleen noin 15-30 minuuttia (riippuu ihan päärynöiden koosta ja kypsyydestä),  kunnes ne ovat pehmeitä. Anna jäähtyä keitinliemessä. Leikkaa kannoista pala, jotta päärynät pysyvät vakaasti pystyssä. Tarjoile kardemummalla maustetun kermavaahdon kanssa.

Halutessasi voit tehdä glögiliemestä myös glögisiirappia, jos kaipaat jälkkäriin lisää makeutta:
Kaada jäljelle jäänyt glögi laakealle pannulle. Lisää noin 1 dl sokeria ja keitä kastike kasaan koko ajan hämmentäen. Huomaa, että kastike paksuuntuu jäähtyessään, joten jos keität kastiketta liikaa, voit saada aikaan marmeladimaista töhnää etkä ihanaa siirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti