10.12.2013

Järisyttävän hyvät enchiladat







































Ruoan ulkonäkö vaikuttaa siihen, kuinka paljon nautimme siitä. Kauneimmallakaan asettelulla ei tietysti ole mitään väliä, jos ruoka ei maistu hyvältä. Jos taas ruoka on aivan törkeän hyvää, sen ulkonäöllä ei ehkä ole niin väliä. Nämä enchiladat näyttävät vielä vuoassa ihan herkullisilta, mutta kun ne saa taiteiltua lautaselle, edessä on todennäköisesti aikamoinen sotkuinen pötkylä. Mutta kun siihen käy kiinni, voi vain todeta, että voi kyllä, tämä on kerrassaan herkullista!

Enchiladat
3-4 sipulia
2 isoa paprikaa
3 valkosipulinkynttä
300 g broileria
500 g paseerattua tomaattia
1 rkl tomaattipyreetä
1 kanaliemikuutio
1 tl sokeria
paprikajauhetta
chilijauhetta
pippuria
suolaa
4 isoa tortillaa
reilu kourallinen juustoraastetta

Pilko sipulit lohkoiksi. Pilko paprikat sopiviksi suupaloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Pilko broileri suikaleiksi. Kuullota pannulla sipulit. Lisää broilerit ja ruskista ne. Lisää paprikat. Kuullota toisessa kattilassa valkosipulit ja lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree, kanaliemikuutio ja mausteet. Kun paprikat ovat hieman pehmenneet, lisää suurin osa tomaattikastikkeesta pannulle. Tarkista maku. Laita tortillojen sisälle kana-paprikaseosta, rullaa ne ja laita uunivuokaan. Kaada loput tomaattikastikkeesta tortillojen päälle. Raasta juustoa (me laitettiin Oltermannia - voi käyttää myös esimerkiksi cheddar-juustoa) ja levitä raaste tortillojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja alkanut muuttua ruskeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti