10.2.2017

Vaniljainen mustikkarahka

En muista, että olisin koskaan nuorempana pitänyt erityisesti rahkasta. Opiskeluaikoina ostin sitä satunnaisesti smoothieita varten, mutta muuta käyttöä en sille keksinyt. Ihan puistatti ajatuskin, että olisi syönyt sitä välipalana suoraan purkista, pthyi. En ymmärtänyt niitä, jotka odottivat into piukeana hullujen päivien haamurahkaa vai mitälie aaverahkaa se nyt on. Mutta sitten minustakin tuli rahka-fani. Edellisessä työpaikassani yksi aivan ihana työkaveri toi aina joskus tarjolle itse tekemäänsä mustikkarahkaa ja voi luoja, se oli herkullista. Olen yrittänyt kopioida hänen yksinkertaista reseptiään, mutta jostain syystä en vaan saa sitä maistumaan yhtä hyvälle. Voipi toki olla, että siinä on jotain spesiaalia, kun saa herkutella jollain sellaisella, mitä ei ole itse joutunut tekemään. :D

Mustikkarahka
3,5 dl mustikoita
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

Jos käytät pakastettuja mustikoita, ota ne sulamaan. Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kevyesti joukkoon maitorahka ja makeuta vaniljasokerilla ja sokerilla. Lopuksi kääntele varovasti joukkoon mustikat. Astetta hienomman esillepanon saat tarjoilemalla rahkan viinilaseista.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalta. Jos tämän tekisi keveympään kermaan tai vaniljakastikkeeseen, niin tulisi jopa melko terveellistä herkullisen lisäksi. Hmm, pitänee laittaa testiin. :)

  Nora / https://dreamerachiever.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu aika tuhtiahan tää on kuohukerman kanssa, mutta onneksi voi tilanteen mukaan varioida. :) Hyvää varmasti millä tahansa vaihtoehdolla! :)

   Poista