Aasiassa monien kahviloiden listoilla oli matcha lattea ja sitä tulikin testailtua reissun aikana ihan antaumuksella. Ihastuin ensisiemauksella! (Paitsi yhteen Vietnamin matcha latteen, joka koostui lähinnä valtavista hyytelökuutioista, yöks.) Olen ennenkin juonut matchaa, mutta sanotaanko nyt vaikka näin, että pelkkään veteen tehtynä sen kitkeryys ja ruohomaisuus vaatii vähän totuttelua. Maito pehmentää ja pyöristää matchan ominaista makua ja sokerin kanssa juomasta tulee suorastaan koukuttavaa. Näin talvella matcha maistuu parhaiten lämpimänä, mutta kesällä aion testata jäistä versiota. Sitä odotellessa. :)
Matcha latte
2,5 dl kuumaa vettä (80 °C)
0,5 tl matchaa
~ 1 tl sokeria
1,5 dl täys- tai kevytmaitoa
Kuumenna vesi 80-asteiseksi ja sekoita sen joukkoon matchajauhe. Helpoiten homma tapahtuu siihen tarkoitukseen kehitetyllä bambuvispilällä, mutta ihan perusvispiläkin käy. (Lusikalla sekoittaessa jää helposti paakkuja). Sekoita joukkoon sokeria maun mukaan. Kuumenna maito ja (jos haluat hienostella) vaahdota se maidonvaahdottimella. Lopuksi kaada maito matchan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti