23.2.2017

Itse tehty maapähkinävoi ja hasselpähkinävoi

Olen täysin hurahtanut mantelivoihin, mutta en ole tajunnut aiemmin kokeilla levitteen tekemistä muista pähkinöistä. Maapähkinät ei ole koskaan oikein ollut mun juttu, mutta nyt päätin antaa niille mahdollisuuden. Ei kaikki peanut butter -intoilijat voi olla väärässä, eihän? Maapähkinävoi oli todella helppoa tehdä teholeikkurissa ja olen käyttänyt sitä onnistuneesti jo monessa reseptissä (niistä myöhemmin lisää, pysykää kuulolla!). Tein samaan syssyyn myös hasselpähkinävoita, josta tuli uusi lempparini! Aah mikä ihana paahteinen maku! En ole koskaan tykännyt hasselpähkinöistä sellaisenaan, mutta näköjään niistäkin saa jalostettua vaikka mitä herkkua.

Maapähkinävoi
250 g (kuorittuja) maapähkinöitä
ripaus suolaa

Levitä maapähkinät uunipellille ja paahda 175 asteessa noin 10 minuuttia. Laita hieman jäähtyneet maapähkinät teholeikkuriin ja lisää ripaus suolaa. Päräytä laite käyntiin ja surruta niin kauan, että pähkinät muuttuvat ensin rouheeksi, myöhemmin jauheeksi ja lopulta tahnaksi. Voit joutua välillä kaapimaan seosta leikkurin reunoilta, jos terät alkavat ruopia tyhjää. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.

Hasselpähkinävoi
300 g hasselpähkinöitä

Levitä hasselpähkinät uunipellille ja paahda 175 asteessa noin 11-13 minuuttia. Laita hieman jäähtyneet hasselpähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen sisään. Rutistele ja rullaile pähkinöitä keittiöpyyhkeen sisällä, jotta niiden ruskea kuori irtoaa (täydellistä ei tarvitse tulla, mutta kuorten poistaminen tekee hasselpähkinävoista paljon pehmempää ja paremman makuista). Siirrä kuoritut hasselpähkinät teholeikkuriin. Päräytä laite käyntiin ja surruta niin kauan, että pähkinät muuttuvat ensin rouheeksi, myöhemmin jauheeksi ja lopulta tahnaksi. Voit joutua välillä kaapimaan seosta leikkurin reunoilta, jos terät alkavat ruopia tyhjää. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti