14.11.2016

Herkkupaja, osa 3: minttusuklaapalat

Viime viikonloppuna herkuteltiin oikein huolella. Kokeilin erilaisten suklaaherkkujen valmistamista ja nämä minttusuklaapalat nousivat omaksi suosikikseni. Ne näyttävät upeilta, maistuvat ihanilta ja ovat todella helppoja valmistaa. Onneksi niitä on vielä jäljellä... näin maanantai-iltana tulevat ihan tarpeeseen... :D

Minttusuklaapalat
tumma kerros:
145 g tummaa suklaata (Panda)
0,5 tl rypsiöljyä

vaalea kerros:
145 g valkosuklaata (Panda)
0,5 tl rypsiöljyä
muutama tippa piparminttu-uutetta
vihreää elintarvikeväriä

päälle:
reilu kourallinen (vihreitä) ranskanpastilleja

Vuoraa esim. leipävuoka leivinpaperilla. Pilko tumma suklaa kulhoon ja sulata se mikrossa. Ole varovainen, ettei suklaa pala - tarkista tilanne ja sekoittele seosta n. 10 sekunnin välein. Sekoita suklaan joukkoon rypsiöljy ja kaada seos vuokaan. Levitä tasaiseksi ja paukauta muutaman kerran pöytään, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmistele päälliset eli ranskanpastillit ja pilko ne veitsellä rouheeksi. Pilko sitten valkosuklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa. Sekoita suklaan joukkoon rypsiöljy, maun mukaan piparminttu-uutetta ja elintarvikeväriä. Kaada valkosuklaa jähmettyneen tumman suklaan päälle. Ja jälleen levitä tasaiseksi kerrokseksi ja paukauta ilmakuplat pois. Ripottele rouhitut ranskanpastillit valkosuklaan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään n. 20 minuutiksi. Leikkaa jähmettynyt levy terävällä veitsellä paloiksi.

6 kommenttia:

  1. Milläköhän tuon rypsiöljyn voisi korvata? Testaisin näitä mieluusti, mutten viitsisi ostaa pullollista rypsiöljyä teelusikallisen vuoksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tehdä ilmankin öljyä eli ei tarvi korvata millään! :)

      Poista
  2. Moi. Nämä kyllä menöö kokeiluun :) niin herkun oloosia ja helpon tuntusia :) osaatko sanoo kuinka kauan säilyy? Jääkaapissa/huoneenlämmössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en jaksanut temperoida suklaata, joten säilytin nämä jääkaapissa. En osaa sanoa, kauanko säilyvät... Meillä näitä riitti noin neljäksi päiväksi eivätkä ainakaan sinä aikana muuttuneet miksikään. :)

      Poista