9.5.2016

Kiireisen arkipäivän maukas texmex-kanakeitto

Ehdin jo neljän vapaapäivän aikana vaipua leppoiseen loma-moodiin ja arkeen palaaminen tuntui aika karulta. Aamulla pohdin, että töiden jälkeen olisi kiva ehtiä lenkille, katsoa uusin jakso Game of Thronesia ja myöhemmin vielä Suomen peliä, mutta missäs välissä mä ehdin ruokaa tekemään..? No eipä tässä mitään hätää. Onneksi on luottoreseptit, joilla loihtii nopeasti ja vaivattomasti herkullista ruokaa! Aika riittää muuhunkin kuin keittiössä hääräämiseen ja silti mennään mausta tinkimättä. Uusin suosikkini on texmex-kanakeitto, joka on kiireisen kokin pelastus. Tomaattipohjainen keitto sisältää kanan lisäksi maissia ja kidneypapuja ja se on niiiin hyvää. Salaisuus on keiton kanssa tarjoiltavissa lisukkeissa, jotka nostavat annoksen uusiin sfääreihin. Avokadon lisääminen keittoon saattaa kuulostaa omituiselta, mutta lupaan, että se on ihan mahtava idea. Ja ranskankerma... oih, sitä ei ainakaan kannata missata.

Texmex-kanakeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
reilu loraus rypsiöljyä
450 g broilerisuikaleita
1 l vettä
2 rkl kanafondia
400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (340 g/280 g maissia
1 tlk (380 g/230 g) kidneypapuja
30 g tacomaustetta (Santa Maria Tex Mex Explosion Taco Spice Mix Habanero - huh, mikä nimi!)
1 rkl sokeria
1 tl juustokuminaa
oreganoa
savupaprikajauhetta
1 lime
+ 2-4 avokadoa
+ ranskankermaa
+ korianteria

Leikkaa sipulit kuutioiksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Laita isoon kattilaan reilusti rypsiöljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää valkosipulinkynnet ja broilerisuikaleet ja paista, kunnes broileri on lähes kypsää. Lisää vesi, kanafondi, tomaattimurska, tomaattipyree, valutetut maissit ja kidneypavut sekä mausteet. Anna porista hetki. Purista lopuksi joukkoon limen mehu. Tarjoile kuutioitujen avokadojen ja ranskankerman kera. Lisää vielä hieman korianteria, mikäli sitä sattuu kaapista löytymään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti