26.4.2016

Sadepäivän makeislajitelma

Tampereella iski kauhea takatalvi ja tällä hetkellä vettä tulee kaatamalla, mutta mä hymyilen kuin Naantalin aurinko. Selätin ankeuden kuuntelemalla Girlsin uuden tuotantokauden soundtrackia Spotifysta ja samalla kun tässä jammailen, herkuttelen itse tehdyillä makeisilla. Mulla on täällä suklaaseen dipattuja ja suolattuja cashewpähkinöitä, vaniljaista quinoasuklaata, sitruunaista puolukka-valkosuklaata ja vadelma-banaaniremmejä. Ai että! Kyllä kelpaa! Nämä oli kaikki todella helppoja valmistaa eikä mihinkään tule kuin pari-kolme raaka-ainetta. Kaikki reseptit on Evelinas ekologiska -blogista.

Suklaaseen dipatut cashewpähkinät
100 g cashewpähkinöitä
100 g mitä tahansa suklaata (itse käytin 45 g valkosuklaata ja 55 g tummaa suklaata)
sormisuolaa

Paahda pähkinöitä keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja anna sitten jäähtyä. Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa. Sekoita joukkoon cashewpähkinät ja nostele ne haarukan avulla leivinpaperille niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Anna jähmettyä jääkaapissa.



Vaniljainen quinoasuklaa
50 g tummaa suklaata
1 vaniljatanko (tai 1 maustemitallinen aitovaniljajauhetta)
ripaus suolaa
1,5 dl puffattua quinoaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaaputa sisältä siemenet (tai käytä aitovaniljajauhetta). Sekoita ensin vanilja ja suola suklaan joukkoon ja lisää sitten puffattu quinoa. Nostele kahden lusikan avulla pieniä kasoja leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.



Puolukka-valkosuklaa
100 g valkosuklaata
0,5 tl sitruunankuoriraastetta
3 tl puolukkajauhetta
ripaus suolaa

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Pese sitruuna ja raasta hieman keltaista kuoriosaa hienolla terällä, lisää suklaan joukkoon. Sekoita joukkoon myös puolukkajauhe ja ripaus suolaa. Kaada muotteihin ja anna jähmettyä jääkaapissa.



Vadelma-banaaniremmit
250 g (pakaste)vadelmia
2 pientä banaania
1-2 tl agavesiirappia
+ loraus kookosöljyä

Sulata vadelmat (ja keitä muutama minuutti, jos käytät ulkomaisia). Lisää joukkoon banaanit ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi (vadelmankiviä saa toki jäädä kokonaisiksi). Maista ja lisää halutessasi agavesiirappia tuomaan lisää makeutta. Sivele uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle hieman kookosöljyä ja levitä sitten vadelma-banaaniseos tasaiseksi ja ohueksi kerrokseksi. Laita 50 asteiseen uuniin muutamaksi tunniksi, kunnes massa on kuivunut taipuisaksi levyksi. Käy välillä paiston aikana availemassa hetkeksi uunin luukku, jotta mahdollinen höyry pääsee ulos. Leikkaa levy kapeiksi suikaleiksi ja pyöritä suikaleet rullalle.

2 kommenttia:

  1. Ah mitä ohjeita, näitä pitää kokeilla! Kiitos!

    Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, nää on kaikki tosi herkullisia! :)

      Poista