28.4.2015

Vaalea sangria

Jos haluaa vapuksi jotain muuta kuin skumppaa, niin tässäpä loistava vaihtoehto! Valkoviinipohjainen, omenoilla ja päärynöillä höystetty sangria on raikasta, mukavan kuplivaa ja sopii täydellisesti kevään juhliin. (Omana vappujuomanani toimii kuitenkin tänä vuonna valitettavan todennäköisesti kuuma inkivääri-sitruuna-hunajavesi, sillä sain jonkun typerän flunssapöpön, pöh. Yritän tervehtyä nopeasti, jotta pääsisin viimeistä kertaa opiskelija-statuksella katsomaan, kun teekkareita dipataan Tammerkoskeen.) Iloista vappuviikkoa kaikille lukijoille!

PS. Miten voikaan olla ikkunat noin likaiset, APUA. Missä rätti? :D 

Vaalea sangria
1 plo makeaa valkoviiniä (esim. Black Label)
1 dl vodkaa
1 dl sokeria
2 sitruunan mehu
1 Granny Smith -omena
1 päärynä
~ 4,5 dl soodavettä

Sekoita valkoviini, vodka ja sokeri (varo, kuohuu helposti!) keskenään ja sekoittele, kunnes sokeri liukeaa. Purista joukkoon sitruunoiden mehu. Leikkaa omena ja päärynä siivuiksi tai kuutioiksi ja lisää juomaan. Anna tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia. Lisää lopuksi soodavesi.

4 kommenttia:

  1. Osaisitko heittää ehdotusta että mitkä muut tohon sopis kun päärynä ja omena? Kumpikaan niistä ei sovi mun vatsalle mutta tätä olis silti kiva kokeilla. Karambola ja joku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karambola vois tosiaan olla hyvä! Luulisin, että appelsiinikin voisi sopia oikein mainiosti! Tai vaikkapa (pakaste)mansikat. Laita sellasia, mitä sun keholle sopii. :)

      Poista
  2. Tein tätä vappuna, viini oli eri mutta hyvää tuli siitä huolimatta !:) kiitos reseptistä. Kaikki täällä näyttää uskomattoman herkulliselta joten varmasti tulee kokeiltua noita muitakin reseptejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukava kuulla, että maistui. :)

      Poista