9.4.2015

Tie sydämeen käy suklaamansikoiden kautta

En tiedä mitään parempaa, kuin suklaalla kuorrutetut mansikat. Muistan vieläkin, kun muutama vuosi sitten ekan kerran tein näitä. Höpsönä ajattelin, että mansikat ja suklaa sopisivat varmasti hyvin yhteen, mutta ei mulle tullut mieleenkään, että kyseessä voisi olla näin taivaallinen yhdistelmä ja että elämäni tulisi hyvin dramaattisesti muuttumaan ensipuraisulla. Nimittäin mikään muu ei ole sen jälkeen maistunut yhtä hyvälle kuin nämä rapean suklaakuoren alle kätketyt mehukkaat marjat. Suklaamansikoissa lopputulos on todellakin enemmän kuin osiensa summa.

Haaveilen näistä aina koko talven ja kun ensimmäiset kohtuuhintaiset espanjalaiset mansikat tulevat myyntiin, olen ensimmäisenä kassajonossa odottava virne kasvoillani. Mielestäni suklaamansikat ovat ehdottomasti parhaita juuri näihin ulkomaalaisiin kevätmansikoihin tehtyinä. Ne ovat yleensä hieman isompia ja kiinteämpiä kuin suomalaiset mansikat, joten niitä on helpompaa dipata suklaaseen ja niistä tulee näyttävämpiä. Myös makunsa puolesta ulkomaalaiset/ei-niin-makeat mansikat sopivat loistavasti suklaan kanssa yhteen.

Jos siis haluat hurmata jonkun (vaikka itsesi), niin kipaise kauppaan ja tee näitä. On lähes varmaa, että syöjä vannoo pian ikuista rakkautta!

Suklaalla kuorrutetut mansikat
1 l (500 g) mansikoita
200 g maitosuklaata
(muutama pala valkosuklaata)

Sulata maitosuklaa vesihauteessa ja kaada se pieneen lasiin. Dippaa mansikoita suklaaseen, anna ylimääräisen suklaan valua hetki ja laita sitten leivinpaperin päälle jähmettymään. Kun maitosuklaa on kovettunut, voit vielä halutessasi hienostella ja koristella mansikat valkosuklaalla. Laita muutama pala valkosuklaata pakastepussiin ja solmi pussi tiukasti kiinni. Sulata suklaata mikrossa hetki, kunnes se on sulanut (tarkista esim. 5-10 sekunnin välein, suklaa palaa helposti!). Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Kuinka ajoissa nää voi tehdä? Mietin että säilyykö hyvinä jos edellisenä iltana tekee ja seuraavan aamuna syö:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitäisi säilyä seuraavaan aamuun, mutta ei ne sitten enää ihan parhaimmillaan ole. Mulla ainakin jääkaapissa vähän "hikoilivat", mutta eipä se paljoa haitannut. :)

      Poista