17.11.2013

Aivan tajuttoman hyvä turkinpippurijäätelöTässäpä loistava resepti salmiakin ystäville! Voisin kuvailla tätä vaikka millä ylisanoilla, mutta en ehdi, koska pitää nuolla kulho tyhjäksi. Omaan jäätelökoneeseeni ei mahdu näin suurta annosta kerrallaan, mutta glukoosisiirappi antaa jäätelölle mahtavan koostumuksen, vaikka jäätelökone ei olisikaan käytössä. Tarvitset tämän tekemiseen vain sähkövatkaimen, 3 sekoituskulhoa ja vuoan, jossa voit pakastaa jäätelön.

Turkinpippurijäätelö
1 ps (eli 150 g) turkinpippureita
2 munaa
2 dl kuohukermaa
150 g creme fraichea
1 dl sokeria
1 dl glukoosisiirappia
3 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Vasara ei kuulu perinteisiin keittiövälineisiin, mutta nyt sitä tarvitaan, jos ei osta valmista (superkallista!) turkinpippurimurskaa. Olen kokeillut murskata kovia karkkeja morttelissa ja kattilalla lyömällä, ja melko hankalaa se on. Mutta kas, vasaralla tuleekin helposti ja nopeasti hyvää jälkeä.

Laita siis karkit muovipussiin ja vasaroi ne murskaksi. Alle kannattaa ehdottomasti laittaa leikkuulauta. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa ilmavaksi. Vatkaa erillisessä kulhossa kerma vaahdoksi ja lisää kermavaahtoon creme fraiche, glukoosisiirappi, vaniljasokeri ja ripaus suolaa. Yhdistä keltuais-sokeriseos kermavaahtoseokseen. Lopuksi sekoita valkuaisvaahto ja turkinpippurimurska varovasti käännellen seokseen. Kaada seos laakeaan vuokaan, laita päälle foliota ja pakasta vähintään 5 tuntia ja mielellään yön yli. Pakastuksen alkuvaiheessa jäätelöseosta on hyvä käydä sekoittamassa muutaman kerran esimerkiksi haarukalla noin tunnin välein. (Koita olla syömättä vielä tässä vaiheessa kaikkea.) Ota jäätelö vähän ennen tarjoilua sulamaan, tee siitä palloja ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti