23.1.2017

Paholaisen munat avokadolla

Liekö Pinterestistä tai jostain jenkkisarjasta peräisin tämä päähänpinttymä, mutta mun on ollut pitkään tarkoitus kokeilla deviled eggs'ien eli kotoisammin paholaisen munien valmistamista. Kun vihdoin päätin tarttua toimeen, en jaksanut etsiä mitään reseptiä, vaan lisäilin aineksia vähän summamutikassa. Hyviä tuli! Nämä sopisivat mainiosti esim. alkupalapöytään. Itse tein näitä ihan muuten vain ja olen aina vähän väliä käynyt nappailemassa muutaman jääkaapista. Sopii siis hyvin myös vähän fancymmaksi välipalaksi. ;)

Avokado deviled eggs
5 kananmunaa
1 avokado
2 rkl majoneesia
loraus limemehua (~ 1/4 lime)
suolaa
mustapippuria
(kuivattua) korianteria
chilijauhetta

Laita isoon kattilaan vettä ja suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kattilaan kananmunat ja keitä 10 minuuttia. Siirrä munat sen jälkeen heti kylmään veteen ja anna hieman jäähtyä. Kuori ja halkaise pituussuunnassa. Plopsauta keltuaiset kulhoon ja asettele kananmunanpuolikkaat tarjoiluvadille. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi sisus keltuaisten joukkoon. Muussaa haarukalla tasaiseksi. Sekoita joukkoon majoneesi ja loraus limemehua. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella korianteria. Laita töhnä pursotus-/pakastepussiin ja pursota kananmunanpuolikkaiden koloihin. Lisää pinnalle ripaus chilijauhetta ja korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti