22.1.2017

Herkkuruokaa 20 minuutissa: thai basil chicken

Heipparallaa, täällä ollaan taas! Linjoille paluu viivästyi vähän suunnitellusta, kun olen ollut flunssapöpöjen kourissa. Nyt on voimat kuitenkin sen verran palautuneet, että jaksan hetken tuijottaa ruutua ja näpytellä postauksia. :) Kierreltiin tosiaan Aasiaa kuukauden verran ja sinä aikana ehdittiin tietysti syödä vaikka ja mitä. Reissun lempparini oli Thaimaassa katukojusta ostettu mausteinen kanaruoka, jota yritin heti kotona imitoida. Kaupasta ei valitettavasti löytynyt thaibasilikaa, joten täysin autenttinen versio tästä ei tullut, mutta erinomaisen hyvää kuitenkin. Uusi thairuokasuosikkini! Ainesten preppauksen jälkeen itse kokkauksessa ei kauaa nokka tuhise, joten tämä on mitä mainioin arkiruoka. Valkosipulin ja chilin määrä voi kauhistuttaa, mutta niiden maku miedontuu paistettaessa eli ei turhaan kannata nössöillä.

Thai basil chicken
400 g broilerijauhelihaa
3 salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
3-4 rawit-chiliä
3 rkl rypsiöljyä
2 tl sokeria
1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
0,5 rkl osterikastiketta
0,75 dl vettä
0,5 tl kanafondia
iso nippu (thai)basilikaa
+ keitettyä riisiä

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Leikkaa salottisipulit ohuiksi renkaiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna chilit. Kuumenna wokkipannussa rypsiöljy ja ruskista jauheliha. Lisää sitten sipulit, valkosipulimurska ja chilit ja kuullota hetki. Lisää sitten sokeri, vähäsuolainen soijakastike, kalakastike, osterikastike, vesi ja kanafondi. Paista, kunnes suurin osa nesteestä on höyrystynyt. Lisää lopuksi reilusti (thai)basilikaa. Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti