Kun tekee mieli jotain pientä hyvää, nämä kaneliset mantelipikkuleivät valmistuvat nopeasti ja helposti. Ne täyttävät täydellisten keksien kriteerit: ne ovat päältä rapeita ja sisältä pehmeän sitkeitä. Mantelikekseihin tulee vain muutama raaka-aine ja ne ovat gluteenittomia. Resepti on Evelinas egologiska -blogista.
Kaneliset mantelipikkuleivät
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl hienoksi pilkottuja manteleita (tai valmista mantelirouhetta)
0,5 dl ruokosokeria
1 tl kanelia
ripaus suolaa
1 valkuainen
Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään kulhossa ja sekoita sitten joukkoon valkuainen. Muotoile taikinasta käsin 8-9 pientä pyöreää keksiä, aseta leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä. Pohjat palavat herkästi, joten ole tarkkana, ettet paista liikaa! Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti