17.10.2016

Ellan paella

Jihuu, sain vihdoinkin uuden läppärin ja kylläpä kelpaa tällä naputella! Edellinen kannettavani - tai pikemminkin raahattavani - sinnitteli urheasti 6,5 vuotta. Sen akku kesti noin 12 minuuttia, jokaisen kuvan avaaminen vei tolkuttomasti aikaa ja näytön värit olivat niin surkeat, että jouduin aina kuvankäsittelyä varten liittämään koneeni liian lyhyellä piuhalla telkkariin ja kykkimään varsin epäergonomisessa asennossa sen edessä. Vanhan ja väsyneen koneen takia bloggaaminen tuntui turhauttavalta, mutta nyt uuden Asukseni voimalla sain taas ihan uutta intoa julkaista kaikki arkistoihin jääneet reseptit. Ja niitähän riittää.

Tässäpä yksi mainio resepti - nimittäin mun versioni paellasta. Siihen tulee chorizoa, kanaa, jättikatkarapuja ja sinisimpukoita. Sahramia multa ei harmillisesti nyt löytynyt kaapista, mutta ehdottomasti kannattaa sitä mahdollisuuksien mukaan käyttää!

Paella
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
70 g chorizoa
250 g broilerinfileetä
500 g tuoreita sinisimpukoita
150 g (pakastettuja) jättikatkarapuja
200 g (pakastettuja) herneitä
5 rkl oliiviöljyä
1 rkl kurkumaa
0,5 tl savupaprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
(0,5 tl sahramia)
5 dl (risotto)riisiä
4 + 1 dl valkoviiniä
4 rkl kanafondia
~ 7 dl kuumaa vettä
+ sitruunalohkoja
+ lehtipersiljaa

Valmistele ensin kaikki ainekset. Kuutioi sipulit, murskaa valkosipulinkynnet ja leikkaa paprika paloiksi. Leikkaa chorizo ohuiksi siivuiksi ja broilerinfileet sopiviksi suupaloiksi. Puhdista sinisimpukat ja varmista, että ne ovat yhä elossa (koputa avonaisia simpukoita pöytään - jos ne sulkeutuvat, ne ovat kunnossa... jos eivät, viskaa roskiin). Ota jättikatkaravut ja herneet sulamaan.

Kuumenna isossa wokkipannussa reilusti oliiviöljyä. Ruskista broileripalat ja siirrä syrjään odottamaan. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sitten joukkoon chorizo, valkosipulimurska ja paprikat, paista hetki. Lisää mausteet ja riisi, paista minuutti. Siirrä broileripalat takaisin pannuun. Lisää 4 dl valkoviiniä ja kanafondi. Lisää sitten aluksi noin 5 dl kuumaa vettä ja myöhemmin tarvittaessa loput 2 dl (tai enemmänkin), jos pannulla alkaa näyttää kuivalta. Tarkoitus olisi, että kaikki neste imeytyy riisiin, joten mieluummin lisäile vettä vain pienissä erissä. Keitä n. 15 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää lopuksi joukkoon jättikatkaravut ja herneet ja anna kypsyä. Kuumenna samalla erillisessä kattilassa 1 dl valkoviiniä ja höyrytä sinisimpukoita siinä muutama minuutti, kunnes ne ovat auenneet. Siivilöi simpukoiden liemi pois. Kaada simpukat paellan päälle. Tarkista maku. Tarjoile lehtipersiljan ja sitruunalohkojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti