Tässä taannoin tekaisin ravintolatyyliin "alkupalaksi" ihanaa rapeakuorista leipää ja sen kanssa helppoa ja maukasta yrttiöljyä. Toimii erittäin hyvin! Leivän tekaisin mutu-tuntumalla, yrttiöljyn ohje on pieniä muokkauksia lukuun ottamatta Muista syödä välillä -blogista. Yrttiöljy sopii loistavasti myös esim. kasvissosekeiton kanssa tarjottavaksi!
Pienet leipäset
7,5 dl lämmintä vettäPienet leipäset
1,5 rkl suolaa
1 ps kuivahiivaa
12 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ei tarvitse vaivata, kunhan aineet juuri ja juuri sekoittuvat, niin se riittää. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Iske sitten ylimääräiset ilmat pois ja laita yöksi (tai ainakin pariksi tunniksi) jääkaappiin.
Nosta parin lusikan avulla suoraan leivinpaperilla vuoratulle pellille haluamasi kokoisia kasoja. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kuori on saanut sopivasti väriä. (Voit samalla laittaa uuniin pienen kulhon vettä, jotta kuoresta tulee erittäin rapea veden höyrystyessä.) Tarjoile esim. yrttiöljyn kanssa.
Taikina säilyy jääkaapissa monta päivää, joten ei tarvitse välttämättä leipoa kaikkea kerralla!
* * *
Yrttiöljy
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 tl valkoviinietikkaa
3 dl tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa)
mustapippuria
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi.
Onneksi olkoon tuoreelle rouvalle!! <3
VastaaPoistaKiitos taas näistä ihanista ohjeista, kokeilen heti tänään.
Anu
Kiitos!! <3
PoistaTein leipiä eilen ja yrttiöljyä seuraksi. Superhyvää! Ja helppoa. Öljy oli ihanan raikasta.
VastaaPoistaAnu
Voi, miten kiva kuulla! Tuoreessa leivässä on kyllä jotain taikaa! :)
Poista