14.7.2016

Omenapiirakkajäätelö - it doesn't get better than this

Testailen paljon erilaisia reseptejä, joten väkisinkin lautaselta löytyy niin tylsähköjä kuin kerrassaan loistavia pöperöitä. Ja sitten välillä tulee vastaan ruokia, joiden syöminen tuntuu lähes uskonnolliselta kokemukselta. Yksi niistä oli tämä omenapiirakkajäätelö. Esimmäisen lusikallisen jälkeen olo oli jotain tyyliin:

!!!
*sanaton*
*tanssii voitontanssia*
!!!
HALLELUJA!
Ehkä jokin (jäätelö)jumala on sittenkin olemassa!
Siis miten mikään voi olla näin hyvää?!
Nam!
NAM!
*typertynyt onnellinen ilme*
*yrittää kaivertaa jäätyneestä kimpaleesta toista lusikallista*

Tähän omenapiirakkajäätelöön tulee superhelppo, kolmen raaka-aineen vaniljajäätelöpohja, johon sekoitellaan karamellisoituneita omenoita ja maustettua keksimurua. Valmis jäätelö maistuu oikeasti aivan omenapiirakalta, joka tarjoillaan vaniljaisen kermavaahdon kera. En voi kuvitella mitään parempaa. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan! Vaikka reseptissä on monta vaihetta, kaikki on tosi helppoja. Etkä tarvitse edes jäätelökonetta. Iisiä. Resepti on mukaeltu versio Carla's Confections -blogin ohjeesta.

Omenapiirakkajäätelö
jäätelömassa:
2,5 dl kuohukermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 vaniljatanko
2 kanelitankoa

karamellisoidut omenat:
2 omenaa (esim. Royal Gala)
2 rkl voita
4 rkl fariinisokeria

keksimuru:
6 digestive-keksiä
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1/8 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
50 g voita

Tee ensin jäätelömassa. Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti joukkoon kondensoitu maito. Halkaise vaniljatanko, kaaputa veitsen avulla siemenet irti ja sekoita kermaseoksen joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan - esim. leipävuoka on sopivan kokoinen. Tiputa vuokaan myös pari kanelitankoa antamaan hentoa makua. Laita jäätelö pakkaseen 2 tunniksi ja tee odotteluaikana valmiiksi muut osat.

Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Laita kattilaan omenapalat, voi ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes omenat ovat pehmenneet. Mikäli vielä näkyy isoja paloja, muussaa ne pieneksi, ettei valmiiseen jäätelöön isoja jäisiä paakkuja. Anna omenoiden jäähtyä.

Murenna keksit sormin eri kokoisiksi muruiksi. Sekoita keksimurujen joukkoon fariinisokeri, kaneli, muskottipähkinä ja ripaus suolaa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.

Kun jäätelö on ollut pakkasessa pari tuntia, lisää siihen loput ainekset. Ota tässä vaiheessa kanelitangot pois. (Huuhtele ne ja käytä myöhemmin uudelleen!) Sekoita joukkoon omenat ja keksimuru (halutessasi voit jättää hieman keksimurua koristeeksi). Laita takaisin pakkaseen muutamaksi tunniksi tai yön yli, kunnes jäätelö on kunnolla kovettunut. Mikäli jäätelö on jo liian kovaa, anna sen sulaa hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti