Testailen
paljon erilaisia reseptejä, joten väkisinkin lautaselta löytyy niin
tylsähköjä kuin kerrassaan loistavia pöperöitä. Ja sitten välillä tulee
vastaan ruokia, joiden syöminen tuntuu lähes uskonnolliselta
kokemukselta. Yksi niistä oli tämä omenapiirakkajäätelö. Esimmäisen
lusikallisen jälkeen olo oli jotain tyyliin:
!!!
*sanaton*
*tanssii voitontanssia*
!!!
HALLELUJA!
Ehkä jokin (jäätelö)jumala on sittenkin olemassa!
Siis miten mikään voi olla näin hyvää?!
Nam!
NAM!
*typertynyt onnellinen ilme*
*yrittää kaivertaa jäätyneestä kimpaleesta toista lusikallista*
Tähän
omenapiirakkajäätelöön tulee superhelppo, kolmen raaka-aineen
vaniljajäätelöpohja, johon sekoitellaan karamellisoituneita omenoita ja
maustettua keksimurua. Valmis jäätelö maistuu oikeasti aivan
omenapiirakalta, joka tarjoillaan vaniljaisen kermavaahdon kera. En voi
kuvitella mitään parempaa. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan!
Vaikka reseptissä on monta vaihetta, kaikki on tosi helppoja. Etkä
tarvitse edes jäätelökonetta. Iisiä. Resepti on mukaeltu versio Carla's Confections -blogin ohjeesta.
Omenapiirakkajäätelö
jäätelömassa:
2,5 dl kuohukermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 vaniljatanko
2 kanelitankoa
karamellisoidut omenat:
2 omenaa (esim. Royal Gala)
2 rkl voita
4 rkl fariinisokeria
keksimuru:
6 digestive-keksiä
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1/8 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
50 g voita
Tee
ensin jäätelömassa. Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele
varovasti joukkoon kondensoitu maito. Halkaise vaniljatanko, kaaputa
veitsen avulla siemenet irti ja sekoita kermaseoksen joukkoon. Kaada
seos pakastuksen kestävään astiaan - esim. leipävuoka on sopivan
kokoinen. Tiputa vuokaan myös pari kanelitankoa antamaan hentoa makua.
Laita jäätelö pakkaseen 2 tunniksi ja tee odotteluaikana valmiiksi muut
osat.
Kuori
omenat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Laita kattilaan omenapalat, voi
ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen,
kunnes omenat ovat pehmenneet. Mikäli vielä näkyy isoja paloja, muussaa
ne pieneksi, ettei valmiiseen jäätelöön isoja jäisiä paakkuja. Anna
omenoiden jäähtyä.
Murenna
keksit sormin eri kokoisiksi muruiksi. Sekoita keksimurujen joukkoon
fariinisokeri, kaneli, muskottipähkinä ja ripaus suolaa. Sulata voi ja
sekoita keksimurujen joukkoon.
Kun
jäätelö on ollut pakkasessa pari tuntia, lisää siihen loput ainekset.
Ota tässä vaiheessa kanelitangot pois. (Huuhtele ne ja käytä myöhemmin
uudelleen!) Sekoita joukkoon omenat ja keksimuru (halutessasi voit
jättää hieman keksimurua koristeeksi). Laita takaisin pakkaseen
muutamaksi tunniksi tai yön yli, kunnes jäätelö on kunnolla kovettunut.
Mikäli jäätelö on jo liian kovaa, anna sen sulaa hetki huoneenlämmössä
ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti