13.10.2015

Näyttävät omenaruusut

Rakastan leikkokukkia, mutta niitä tulee ostettua aika harvoin. Eipä toi miehekkeenikään oo mitenkään erityisen kunnostautunut tällä saralla - kahdeksan yhteisen vuoden aikana oon tainnut saada peräti kolmesti kukkia. Vink vink Mikki, kun tätä kuitenkin luet. :D  En ehkä oo niin ruusujen perään, mutta kun näin Facebookissa kiertävän videon näiden omenasta ja voitaikinasta tehtävien ruusujen valmistuksesta, olin ihan myyty. Siis vau. Ihan mielettömän upean näköisiä! En nyt muista sitä videon reseptiä, mutta sävelsin samalla periaatteella omani. Valmistamisessa ei ole oikeastaan mitään muuta vaikeaa, paitsi noiden omenoiden leikkaaminen on vähän viheliäistä. Siivuista pitää saada riittävän ohuita, jotta ne eivät katkea, mutta liian ohutkaan ei ole hyvä, sillä ne taas palavat uunissa helposti. Kannattaa myös tehdä siivuja vähän yli tarpeen, jotta on sitten varakappaleita, jos jotkut halkeaa kesken näpertelyn. Muuten kaikki oli yllättävän iisiä. Ja makukin kyllä erittäin jees!



Omenaruusut
6 voitaikinalevyä
3-4 punaista omenaa (esim. Royal Gala)
2 limen mehu
vettä
kanelia
kardemummaa
sokeria

Ota voitaikinalevyt sulamaan. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa niistä hyvin ohuita siivuja. Laita kulhoon omenasiivut, 2 limen mehu ja sen verran vettä, että omenat peittyvät lähes kokonaan. Laita mikroon (600 W) n. 3 minuutiksi tai kunnes omenasiivut ovat pehmenneet ja taipuisia. Leikkaa voitaikinalevyt pituussuunnassa kahtia ja kaulitse pituudeltaan noin kaksinkertaisiksi. Ripottele levyjen päälle reilusti kanelia, vähän kardemummaa ja sokeria. Aseta omenalastuja taikinalevyn toiselle puolelle limittäin, niin että omenat jäävät puoliksi taikinan ulkopuolelle. Taita sitten omenaton puoli taikinasta omenoiden päälle. Pyöritä varovasti rullalle ja nosta muffinssivuokaan. Tee sama kaikille lopuille. Paista uunin alatasolla leivinpaperilla/foliolla peitettynä 175 asteessa noin 35-40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Voi että miten ihanan näköisiä!! Oon kyllä hurahtanut tähän sun blogiisi aivan täysin. Alkaa jo toimimaan mulle "kokkikirjana" :) Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ihanasta kommentista! <3 Kiva kuulla, että oot löytänyt mieleisiä juttuja täältä. :)

      Poista