13.7.2015

Raikas vihreä omena -sorbetti

Jäätelölinja jatkuu ja tällä kertaa esittelyvuorossa on yksi upeimmista kokeilemistani sorbeteista: vihreä omena -sorbetti. Ou jee. Niin hyvää. Joskus sorbetit voi jäädä vähän vetisiksi ja kiteisiksi, mutta tässä ainakin on makua vaikka ja kuinka ja rakennekin on erittäin kohdillaan. Vaikka yleensä suosin luonnollista värimaailmaa, tässä reseptissä halusin käyttää elintarvikeväriä peittämään tummentuneiden omenoiden ei-niin-houkuttelevaa ruskeankeltaista väriä. Huvitti aika paljon säätää sopivaa sävyä keltaisesta ja sinisestä geeliväristä, kun sitten myöhemmin huomasin, että kaapissa olisi ollut suoraan sitä vihreääkin väriä... Noo, tulipahan testattua, että onnistuu se näin pidempien mutkienkin kautta. :D Resepti on alun perin Kitsch in the Kitchen -blogista, joskin vähensin sokerin määrää.

Vihreä omena -sorbetti
750 g (~ 4 kpl) Granny Smith -omenoita
0,5 sitruunan mehu
2,5 dl vettä
325 g sokeria

3 rkl calvadosta
vihreää elintarvikeväriä
(+ jäätelövohveleita)

Pese omenat ja leikkaa palasiksi, poista siemenkodat. Laita omenapalat, sitruunamehu, vesi ja sokeri isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja anna omenoiden porista n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat ihan muhjua. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Soseuta omenat ja siivilöi seos. Sekoita joukkoon calvados ja elintarvikeväri. Kaada seos kulhoon, peitä kelmulla ja laita pakastimeen. Käy sekoittelemassa seosta pakastumisen aikana 30-60 minuutin välein ainakin muutaman kerran, jotta sorbetin rakenteesta tulee parempi.

2 kommenttia:

  1. Paljonko jäätelöä tästä tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on kohta pari vuotta aikaa - en muista enää. :D

      Poista