15.7.2015

Puoliraaka minttukrokanttisuklaa

Olen jo aikaisemminkin tehnyt Virpi Mikkosen reseptillä minttukrokanttisuklaata ja se oli ihanaa. Niin ihanaa, että ehdin popsia koko levyn ennen kuin tajusin, etten ollut vielä kuvannut sitä. Niin ihanaa, että sama unohdus meinasi toistua tälläkin kertaa... Jo valmistusvaiheessa on vaikea pitää näppejä irti tästä ihanuudesta, sillä mintun ja suklaan yhdistelmä on kerta kaikkiaan huumaava. Mutta eikös hyvän kokin/leipurin/makeiskuningattaren tunnusmerkkejä ole se, että työn alla olevaa tekelettä maistellaan jatkuvasti ja mietitään, voisiko tätä vielä jotenkin parannella..? :P Itse olen alkuperäistä reseptiä muokannut aavistuksen omaan makuuni sopivammaksi, mm. vaihtanut maapähkinävoin mantelivoihin ja lisännyt hieman makeutusta. Suosittelen testaamaan!

Puoliraaka minttukrokanttisuklaa
krokantti:
3 rkl hunajaa
3 rkl mantelivoita
maun mukaan toffee-steviaa
ripaus suolaa

minttusuklaa:
2 dl kaakaomassaa
1 dl kaakaovoita
3 rkl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl carob-jauhetta
1,5 tl tocoa
1 tl vaniljajauhetta
muutama tippa vanilja-steviaa
maun mukaan piparminttuöljyä
ripaus suolaa

Tee ensin krokantti. Laita hunaja pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna, kunnes se alkaa kuplia, laske sitten levy keskilämmölle. Anna hunajan vaahdota noin 8 minuuttia. Sekoita sitten joukkoon mantelivoi, toffee-stevia ja suola. Kaada massa leivinpaperin päälle, taita osa leivinpaperista massan päälle ja kaulitse muutaman millin paksuiseksi levyksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Murustele kovettunut krokantti pieniksi paloiksi.


Raasta kaakaomassa hienoksi. Laita kaakaovoi ja kookosöljy lämpimään vesihauteeseen ja sulata. Sekoita joukkoon raastettu kaakaomassa. Lisää myös hunaja, carob-jauhe, toco, vaniljajauhe ja vanilja-stevia. Mausta suklaamassa piparminttuöljyllä - lisää hyvin vähän kerrallaan ja maistele, milloin sitä on sopivasti. Lopuksi rouhaise joukkoon hieman suolaa. Sekoita joukkoon krokanttimurut ja kaada haluamiisi muotteihin (tai esim. laakealle lautaselle). Laita pakkaseen jähmettymään noin 20 minuutiksi, ota sitten huoneenlämpöön ja nauti sydämesi kyllyydestä. Ylimääräiset suklaat kannattaa säilyttää jääkaapissa, jossa ne eivät sula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti