4.3.2015

Tom Kha Gai eli thaimaalainen kana-kookoskeitto

En ole tainnut koskaan tilata ravintolassa tätä klassista thaimaalaista kanakeittoa, mutta arvelin sen olevan kokeilemisen arvoista, sillä kaikki maistamani thairuoat ovat aina olleet taivaallisen hyviä. Tom Kha Gai ei tehnyt poikkeusta, keitto oli aivan ihanaa! Täytyy kyllä myöntää, etten tällä kertaa juuri osallistunut kokkailuun, vaan istuin sohvalla lukemassa ja kuolaamassa keittiöstä tulvivia huumaavia tuoksuja sillä aikaa, kun Mikki paiski yksinään keittiössä... Annan kyllä täydet pisteet Ravintola Kodille, ja kokille tiedoksi, että vierailen mielellään uudestaankin! ;) Pääkokki oli bongannut reseptin Instructables-sivustolta.

Tom Kha Gai
liemi:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
4 sitruunaruohon vartta
3 rawit-chiliä
40-50 g galangal-juurta
7 kaffirlimen lehteä
1 tl korianterinsiemeniä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
5 dl vettä
1,5 rkl kanafondia
1 tl palmusokeria
ripaus suolaa

lisäksi:
~ 350 g broileria
250 g herkkusieniä
8 kirsikkatomaattia
1,5 rkl kalakastiketta
0,5 limen mehu
nippu korianteria

Kuutioi sipuli, murskaa valkosipulinkynnet, leikkaa sitruunaruoho muutaman sentin pätkiksi ja hienonna chili (jätä siemenet mukaan). Kuori galangal ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Laita kaikki liemiainekset isoon kattilaan ja anna porista keskilämmöllä ainakin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja heivaa röhnät.

Leikkaa broileri sopiviksi suupaloiksi. Puolita herkkusienet ja kirsikkatomaatit. Lisää keittoon ja keitä, kunnes kana on kypsynyt. Lisää lopuksi kalakastike ja limen mehu. Tarkista maku. Hienonna korianteria ja lisää sitä keittoon reilulla kädellä. Nauti kuumana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti