10.1.2015

Raikas siikaceviche

Huh, mikä viikko! Aloitin unelmieni harjoittelupaikassa ja on ollut tosi mukavaa. Uuden työn aloittaminen vie aina mehut ihmisestä, ja tämä viikko on ollut erityisen raskas, koska olen ollut kuumeessa ja köhiminen jatkuu edelleen... Kokkailut ovat näin ollen jääneet aika minimiin, mutta onneksi multa löytyy arkistojen kätköistä kivoja reseptejä, joita voin jakaa tänne! :)

Tässä vähän aikaa sitten oli siikafileitä niin hyvässä tarjouksessa, että oli ihan pakko hylätä valmiit ruokasuunnitelmat ja kehitellä siiasta jotain. Ensimmäisenä tuli mieleen siikaceviche, ja mikäs siinä, eka idea on yleensä se paras. Cevichestä tuli erittäin raikas ja se sopi loistavasti alkupalaksi ruisnappien kanssa nautittuna. Limemehulla kypsytetyssä ja pilkotussa siiassa ei muuten ole sellaista hieman niljakasta raa'an kalan koostumusta, joten ei kannata arastella kokeilla tätä herkullista ruokaa. On hyvää!

Siikaceviche
~ 350 g siikafileetä
1 pieni punasipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
2 limen mehu
tuoretta chiliä (esim. 1 rawit-chili)
tuoretta tilliä
tuoretta korianteria
mustapippuria
suolaa
ripaus sokeria

Irrota siikafileistä nahka ja leikkaa kala pieniksi kuutioksi. Silppua punasipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Purista limeistä mehu. Hienonna tilli ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää maun mukaan pippuria, suolaa (saa laittaa aika reilusti) ja sokeria. Anna maustua jääkaapissa ainakin 30 minuuttia ja tarjoile esimerkiksi ruisnappien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti