9.9.2014

Perinteinen kantarellimuhennos

Rrrrrakastan kantarelleja. Viime kesänä nimesin itseni vaatimattomasti kantarellikuiskaajaksi, kun löydettiin Mikin suvun mökin lähimetsästä kassikaupalla noita keltaisia aarteita. Sienestäminen oli tosiaan kuin aarteenetsintää, jonka palkinto oli aika huikea. Täytyy kyllä myöntää, että viime kesän sieniretki oli.. kröhöm... elämäni ensimmäinen ja tähän mennessä ainut sieniretki. Näin autottomana kaupunkilaistyttönä on vaan niin paljon helpompaa käydä poimimassa sienet lähimmältä torilta kuin lähteä ensin bussilla jonnekin metsän lähelle ja siellä korvessa sitten pyöriä neuvottomana, kun ei yhtään tunne paikkoja.

Sitten kun niitä kantarelleja saa keinolla tai toisella käsiinsä, niin ekana tehdään heti muhennosta. Tämä on ruonlaittoa helpoimmillaan: ei mitään erikoisilla mausteilla tai tekniikoilla kikkailua - annetaan vaan muutaman raaka-aineen loistaa kaikessa yksinkertaisuudessaan. Puhdista, pilko, paista - ja täydellinen annos on valmis.

Kantarellimuhennos
1 l (~ 300 g) kantarelleja
1 sipuli
nokare voita
1,5 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

+ keitettyjä perunoita tai pastaa

Puhdista sienet ja pilko haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kuutioi sipuli. Kuumenna pannu ja lisää sienet. Paista sieniä, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää sitten voi ja sipuli. Kun sipuli on kunnolla kuullottunut, lisää kerma ja mausta muhennos suolalla ja pippurilla. Tarjoa perunoiden tai pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti