21.9.2014

Kylmäsavuporotahna ruisnapeilla

Kylmäsavuporo on suurinta herkkuani. Yleensä nautiskelen sitä sellaisenaan jouluisin, mutta nyt päätin hemmotella itseäni tällä spesiaaliherkulla myös tähän aikaan vuodesta. Tein pororouheesta ruisnappien päälle taivaallisen hyvää tahnaa ja ai että, kyllä kelpasi. Kylmäsavuporo on niin voimakkaan makuista, että sitä ei tarvitse suurta annosta kerrallaan. Meillä kävikin niin, että ruisnapit ehtivät jo loppua, kun tahnaa vielä jäi. (Eipä kyllä haitannut yhtään, heh.)

Kylmäsavuporotahna
~ 0,5 punasipuli
150 g kylmäsavuporoa rouheena
200 g turkkilaista jogurttia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
loraus sitruunamehua
mustapippuria

+ ruisnappeja
+ lehtipersiljaa

Leikkaa punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Tarjoa tahna esimerkiksi ruisnappien kanssa ja koristele lehtipersiljalla. (Lisää tahna ruisnappien päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ruisnapit eivät ehdi vettyä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti