28.8.2014

Mantelinen päärynä-omenatuorepuuro

Olen viimeiset neljä kuukautta joutunut heräämään töiden takia hurjan aikaisin (yleensä kello soi 04:20, hyh). Vaikka olen kesän mittaan yllätyksekseni oppinut nauttimaan työmatkoista autioilla kaduilla, on aamupala-asia tuottanut koko ajan mälsiä tunteita. Minun ei koskaan tee heti herättyäni mieli syödä mitään, mutta nyt olen olosuhteiden pakosta joutunut mättämään naamaani kiireellä jotain vaan. Töitä on tämän vuoden osalta enää pari päivää jäljellä ja tänään vietän viimeistä vapaapäivääni. Sen kunniaksi otin aamulla ihan rauhassa ja tein aamiaiseksi herkullista tuorepuuroa. En kyllä tosin tiedä voidaanko tämä virallisesti laskea puuroksi, sillä tähän tuli oikeastaan vain manteleita, chia-siemeniä ja hedelmiä, mutta kovin se puurolta näytti! Tuntuu ihan luksushemmottelulta tämmöinen, kun saa oikeasti nautiskella aamupalastaan.
 
Alla olevasta reseptistä riittää helposti kahdelle. Huomaa, että mantelit ja chia-siemenet kannattaa laittaa likoamaan jo edellisenä iltana.

Mantelinen päärynä-omenatuorepuuro
~ 0,75 dl manteleita
1,5 rkl chia-siemeniä
6 rkl vettä
2 päärynää
2 omenaa (Granny Smith)
2 rkl kookosjauhoa
1 tl hunajaa
ripaus vaniljajauhetta
1,5 dl vettä

+ 2 nektariinia
+ mulpereita
+ siitepölyrakeita
 
Laita mantelit likoamaan noin pariin desiin vettä ainakin muutamaksi tunniksi. Sekoita chia-siemenet ja 6 rkl vettä ja jätä turpoamaan samaten ainakin muutamaksi tunniksi.

Kuori päärynät ja omenat ja pilko muutamaan palaan. Kaada mantelien liotusvesi pois. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi. Tarjoa puuro esimerkiksi nektariinilohkojen, mulpereiden ja siitepölyrakeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti