1.6.2014

Marjaiset jogurttijäätelöpuikot

Jos jollain löytyy vielä pakkasesta marjoja, niin kannattaa tehdä näitä superherkullisia jäätelöpuikkoja! (Jos joku on syönyt pakkasmarjansa jo aikoja sitten, kannattaa ostaa lisää ja tehdä näitä... on meinaan hyviä!) Nyt kun lämpö ja aurinko näyttäisivät palaavan ensi viikolla kuvioihin, tarvitaan jotain viilentävää ja raikasta. Perinteisistä sokerisista jädeistä ja mehujäistä voi tulla helposti äklö olo, mutta näitä herkkuja voi helposti syödä useammankin päivässä. Nämä jäätelöpuikot sisältävät nimittäin vain turkkilaista jogurttia, mansikoita, mustikoita ja hieman hunajaa. Tuo jogurttikerros on niin hyvää, että vie kielen mennessään. Jogurttia voi halutessaan laittaa enemmän myös marjakerroksiin, jos haluaa kermaisempaa ja täyteläisempää jädeä. Huomaa, että kerrosten annetaan hieman jähmettyä pakkasessa ennen kuin uusi kerros lisätään, jotta rajat pysyvät siisteinä. Koska jäätelömuottien muovisissa tikuissa on sellainen "kansi", joka estää lisäämästä kerroksia eri aikaan, tarvitaan näiden jätskien tekemiseen erillisiä puisia jäätelötikkuja.

Marjaiset jogurttijäätelöpuikot
punainen kerros:
~ 1 dl (pakaste)mansikoita
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl juoksevaa hunajaa

valkoinen kerros:
~ 1 dl turkkilaista jogurttia
2 tl juoksevaa hunajaa

violetti kerros:
~ 1 dl (pakaste)mustikoita
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl juoksevaa hunajaa

Sekoita mansikat, jogurtti ja hunaja tehosekoittimessa ja kaada muottien pohjalle. Laita pakastimeen noin 20 minuutiksi, kunnes pinta on jähmettynyt.

Sekoita jogurtti ja hunaja tehosekoittimessa, jotta niistä tulee juoksevampia, ja kaada muotteihin punaisen kerroksen päälle. Laita jäätelötikut muotteihin ja varmista, että ne pysyvät suorassa. Laita pakastimeen jähmettymään noin 40 minuutiksi.

Sekoita mustikat, jogurtti ja hunaja tehosekoittimessa ja kaada muotteihin. Laita pakastimeen niin pitkäksi aikaa, että puikot ovat umpijäässä (mulla tämä vie ainakin 4 tuntia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti