15.2.2016

Maukas salaatti seesam-valkosipulikastikkeella

Synkkiä päiviä takana, toivottavasti valoisempia edessä. Raskaaseen olotilaan sopii vastapainoksi kevyt ruoka, kuten tällainen aasialaishenkinen salaatti herkullisella kastikkeella. Salaatti on tehty Pinch of Yum -blogin ohjetta mukaillen. Suosittelen kokeilemaan, oli varsin hyvää!

Aasialainen salaatti
250 g soijapapuja (pakaste)
~ 350 g punakaalia
2 (suippo)paprikaa
3 isoa porkkanaa
muutama kevätsipulin varsi
1 nippu korianteria
70 g pinaattia
100 g cashew-pähkinöitä

kastike:
3 valkosipulinkynttä
0,75 dl rypsiöljyä
3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 rkl seesamöljyä
1 rkl sitruunaruohotahnaa
loraus limemehua

+ seesaminsiemeniä

Tee ensin kastike. Laita kaikki ainekset teholeikkuriin tai vastaavaan vekottimeen ja surrauta kaikki ainekset sileäksi ja tasaiseksi kastikkeeksi (tarvittaessa voit murskata valkosipulinkynnet jo etukäteen, mikäli epäilet laitteesi tehoja). Laita jääkaappiin tekeytymään.

Keitä soijapapussa suolatussa vedessä 3-4 minuuttia ja siirrä sen jälkeen heti kylmään veteen. Leikkaa punakaali, paprikat ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kevätsipulista pieniä paloja. Hienonna korianteri. Pese pinaatinlehdet. Valuta soijapavut, laita ne teholeikkuriin ja surrauta muutaman lyhyen sykäyksen avulla niiden rakenne rikki (ei kuitenkaan muhjuiseksi soseeksi asti!). Ota soijapavut leikkurista ja laita tilalle cashew-pähkinät. Riko myös niiden rakenne muutamalla sykäyksellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään, kaada päälle kastike ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

2 kommenttia:

  1. Voi miten piristävän värikäs!

    Tykkään maustaa kaalisalaattia seesamilla, tää on varmasti herkullinen kokonaisuus paprikoineen ja kevätsipuleineen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on kyllä mukavaa vaihtelua niihin perussalaatteihin, joihin mä ja varmaan moni muukin on jämähtänyt. Hyvä muistutus itelle, että mitä enemmän väriä niin sen parempi. Ja että kaali on tosi hyvää ja edullista, pitäisi ostaa useammin! :)

      Poista