24.9.2015

Nuudelitaivas

Käymme tosi usein Kuninkaankadun aasialaisessa ruokakaupassa, koska siellä on loistava valikoima edullisia tuoretuotteita, nuudeleita ja erilaisia maustekastikkeita. Viime kerralla eksyin kiertelemään myös pakastealtaita ja oi, mitä silmäni näkivätkään! Kilon pussi jättikatkarapuja 18 eurolla. Kelpaa. Vertailun vuoksi tarkistin, että Pirkan kämäiset minikatkat maksoi ~ 26 €/kg. Eipä varmaan tarvitse miettiä kauaa, kumpia mieluummin ostin. Olin aina ollut siinä uskossa, että jättikatkat on sellaisia herkkuja, joihin minulla ei tosiaan ole varaa, mutta näköjään niilläkin voi joskus herkutella, jee!

Alla oleva resepti syntyi, kun heiteltiin randomisti erilaisia aasialaissooseja nuudeleiden kanssa wokkiin. Onneksi kirjasin varulta aineksia ylös, sillä ruoasta tuli niin herkullista, että ollaan tehty tätä jo monta kertaa uudestaan.

Paistettua nuudelia ja jättikatkarapuja
250 g jättikatkarapuja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
200 g riisinuudeleita
2 rkl ruokosokeria
2 rkl osterikastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tamarinditahnaa
1 tl katkaraputahnaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl rypsiöljyä
1 muna
nippu basilikaa
nippu korianteria
kourallinen cashew-pähkinöitä

Ota jättikatkaravut sulamaan. Leikkaa sipuli kuutioiksi, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri. Laita riisinuudelit likoamaan lämpimään veteen. Sekoita ruokosokeri, osterikastike, soijakastike, tamarinditahna ja katkaraputahna keskenään. Laita wokkipannulle seesami- ja rypsiöljyä. Kuullota sipuleita muutama minuutti, lisää sitten valkosipulit ja inkivääri. Kaavi pannulla olevat ainekset sivuun ja riko pannulle tyhjään kohtaan muna, sekoittele hyvin. Lisää jättikatkaravut ja paista muutama minuutti, kunnes ne alkavat olla juuri ja juuri kypsiä. Lisää sopivan pehmeiksi lionneet riisinuudelit ja kastike. Sekoita hyvin ja viimeistele basilikalla, korianterilla ja cashew-pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti